Şekerbank

Tarım işçisine 9 bin TL sağlık sigortası borcu çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım işçisine 9 bin TL sağlık sigortası borcu çıktı
Tarım işçisine 9 bin TL sağlık sigortası borcu çıktı
Tofidass

Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yapılmasının son gününde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluştu. Borcu olup olmadığını öğrenmek için kuruma gelen bazı vatandaşlar ise çıkan borç karşısında şaşkınlık yaşadı. Tarım işçisi olarak çalışan İdris Kürkçü, kendisine 9 bin TL borç çıktığını, nasıl ödeyeceğini ise bilmediğini belirtti.

Gelir testine girmediği için 7 milyarlık borçla karşı karşıya kalan 3 milyonu aşkın vatandaş için verilen süre bugün mesai bitiminde sona erdi. Borçlarını ödemek için bulunduğu illerdeki müdürlüklere giden vatandaşlar çıkan borç karşısında büyük şaşkınlık yaşarken, borç ödemek için girilen kuyruklar da ilerleyen vakte rağmen erimedi. Adana’da SGK İl Müdürlüğü’ne akın eden vatandaşlar, borcunu yatırabilmek için sabahın erken saatlerinden mesai bitimine kadar sıra bekledi. Bazı vatandaşlar, mesai saatinin bitimi gelmesine rağmen kendilerine sıra gelmemesine tepki gösterdi. 

Tarım işçisi olarak çalıştığını söyleyen İdris Kürkçü, kendisine 9 bin TL borç çıktığını aktardı. Borcun nereden kaynaklandığını bilmediğini ifade eden Kürkçü, ne yapacağını şaşırdığını belirtti. Şaka ile banka soyup borcunu ödeyeceğini dile getiren Kürkçü, “Günlük 40 TL’ye tarlada çalışıyorum. 9 bin TL’yi ben nasıl biriktireceğim, nasıl getirip ödeyeceğim?” diye sordu.

Borcundan bugün tesadüfen haberdar olduğunu dile getiren Erdinç Menekşe de, “Bugün sabah e-devlet’e girdim. Genel Sağlık Sigortası’nda 6 bin 500 TL borç görünüyordu. Hemen muhasebecimi aradım. ‘Git hemen yatır’ dedi. Ne borcu olduğunu bilmiyorum. Sigortamı yatırdığım halde borç çıktı.” ifadelerini kullandı. 

Yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle ayağı sargılı olan Yunus Kökçü ise 2 bin TL borçlu çıktığını anlatarak, “Ayağım sakat olduğu için çalışamıyorum. Nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balı kapsüle koydu seri üretime geçiyorÖnceki Haber

Balı kapsüle koydu seri üretime geçiyor

‘Sakız güzelleri’ yarışacakSonraki Haber

‘Sakız güzelleri’ yarışacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar