Şekerbank

Tarım Danışmanlarına Pamuk Yetiştiriciliği Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Danışmanlarına Pamuk Yetiştiriciliği Eğitimi
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan GAP TEYAP projesi kapsamında Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü bünyesinde pamuk yetiştiriciliği eğitimi verildi.
Tofidass

Eğitimin açılışında konuşma yapan Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTH) İl Müdürü Necip ÖZGÖKÇE; "GAP TEYAP ile devamlı koordinasyon ve iş birliği kapsamında çalışıldığını ve bölgenin ve tarımsal danışmanların taleplerine göre bu eğitimlerin verildiği dile getirilmiştir."

Pamuk yetiştiriciliği eğitimini Koordine eden GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet V. COŞANDAL; "bugün burada GTH İl Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve GAP TEYAP ile birlikte 3 kurumun bir araya gelerek tarımsal danışmanlara bir eğitim vermekteyiz 2014 den bu zamana kadar bu kurumlarla birlikte koordineli bir şekilde çalışılarak 12 tane farklı konularda teknik elemanlara eğitim verilmiş,84 tane köy toplantısı yapılmış, anket çalışmaları, demonstrasyonlar, vb çalışmalarla birlikte 16 aydır 426 tane faaliyet yapılmıştır. Bu faaliyetlerde 1.026 teknik elemana, 4.444 çiftçiye direk ulaşılmıştır. Yapılan çalışmaların hepsi de GTHB Şanlıurfa İl Müdürlüğü ve GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte yapılmıştır."

Şanlıurfa GTH İl Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve GAP TEYAP ile birlikte düzenlenen eğitime Şanlıurfa'da bulunan Ziraat Mühendislerinden oluşan 55 tarım danışmanın katılımı sağlanmıştır. 2 gün süren eğitim programının 1.günü GAP Tarımsal Eğitim Merkezi’nin toplantı salonunda gerçekleşti. Eğitim GTHB Şanlıurfa İl Müdürlüğünden Kadir KILIÇ, Mehmet MAMAY ve GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ‘den Ziraat Yüksek Mühendisi Ömer KÜÇÜK ve Ziraat Yüksek Mühendisi Bülent ÇETİN Tarafından verilmiştir. Eğitimin 2. gününde GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne bağlı Koruklu tarımsal İşletmeye gidilerek orada pamuk ekimi uygulamalı olarak tarımsal danışmanlara gösterilmiş ve tesisteki diğer denemeler tarımsal danışmanlar tarafından gezilmiştir. Eğitim sonunda Tarım Danışmanlarına sertifika verildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığ'da 1,5 ton kaçak balık ele geçirildiÖnceki Haber

Elazığ'da 1,5 ton kaçak balık ele geçiri...

Erken Dönemde Süne İle Kimyasal Mücadeleye Para CezasıSonraki Haber

Erken Dönemde Süne İle Kimyasal Mücadele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar