Şekerbank

Tahirova Irkı Koçların Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tahirova Irkı Koçların Dağıtımı Yapıldı
Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi" kapsamında yetiştiricilerin elinde bulunan sürülere yüksek vasıflı damızlık koçların katılmasıyla işletmelerinin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanmaktadır.
Tofidass

Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan  "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi" kapsamında yetiştiricilerin elinde bulunan sürülere yüksek vasıflı damızlık koçların katılmasıyla işletmelerinin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda Çanakkale ili ekonomisinde önemli bir yer tutan küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla, İl Müdürlüğünce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesinden ve Tahirova Irkı koyun yetiştiricilerinden temin edilen toplam 36 baş Tahirova Irkı koç İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle dağıtıldı. Törene İl Müdürü Erdem KARADAĞ, Truva Sulama Birliği Başkanı İlhan ULUS, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhan SAVRAN, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Türker SAVAŞ tarımla ilgili Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve yetiştiriciler katıldı.

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem KARADAĞ dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında özetle; "İlimiz süt ve süt ürünleri üretimi ile önde gelen bir ildir. Tahirova ırkı süt verimi yüksek bir ırk olup, bu özelliği ile ilimizde süt üretiminin artmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca ilimizde uygulanmakta olan Tahirova ırkı Halk Elinde Islah Projesine yeni kan girmesi sağlanmış olacaktır. Bu projenin ilimiz ve yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından damızlık koçlar kura çekimi ile yetiştiricilere dağıtıldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ANIZA TOHUM EKİMİ YAPILDIÖnceki Haber

ANIZA TOHUM EKİMİ YAPILDI

Hibe Ceviz Fidanı DağıtıldıSonraki Haber

Hibe Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar