Şekerbank

Su Ürünlerinde Strateji Master Planı Hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Su Ürünlerinde Strateji Master Planı Hazırlanıyor
DAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Malatya-Tunceli Su Ürünleri Strateji Master Planı için 31 Mart 2015 tarihinde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir toplantı yapılacak.
Tofidass

DAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Malatya-Tunceli Su Ürünleri Strateji Master Planı için 31 Mart 2015 tarihinde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir toplantı yapılacak.
Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilecek program öncesinde Malatya’ya gelen Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Aygün son detayları ele aldılar.
İl Müdürü Ali Selvi’yi makamında ziyaret eden Akgün, Master planı çerçevesinde Malatya’da düzenlenecek toplantıyla, Malatya ve Tunceli’nin su ürünleri potansiyeli, öncelikleri, fırsatları, avantaj ve dezavantajlarının neler olabileceğinin tartışılacağını söyledi. Bununla ilgili Stratejik Master Planı hazırlama çabasında olacaklarını belirten Akgün, bölgedeki Su Ürünleri Yetiştiriciliği açısından oldukça önemli olan bu toplantıya tüm paydaşların davetli olduğunu söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de, Malatya’nın son dönemlerde su ürünleri üretiminde büyük yol kat ettiğini belirterek Türkiye’de 5. sıraya yükseldiğini söyledi. Malatya’da 74 alabalık tesisi bulunduğunu ve bunların üretim kapasitesinin 12 bin 150 ton olduğunu kaydeden Selvi, 2014 yılında fiili üretimin 3 bin 520 ton olarak gerçekleştiğini dile getirdi.
Malatya’nın kayısı da Dünya’da söz sahibi olduğunu bunun yanı sıra su ürünleri üretiminin de artırılarak Türkiye’de daha üst sıralara çıkma çabası içerisinde olduğunu söyleyen Selvi, “Ön hazırlıkları yapılan Su Ürünleri Stratejik Master Planı için ilimizde gerçekleştirilecek olan toplantıya, su ürünleri ile ilgili yetiştiricilerimizi, birliklerimizi, kooperatiflerimizi, sivil toplum örgütlerimizi yani tüm paydaşlarımızı çağırarak bilgi alışverişinde bulunacağız” dedi.
Amaçlarının Master Planı’nın yetiştiricilere ışık tutması, potansiyeli yüksek olan su ürünleri üretimini artırarak daha fazla gelir elde edilmesi olduğunu belirten Selvi, “Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürümüz Hakan Bey’e de, böyle önemli bir konuda bize sağlayacakları desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karadenizli Balıkçılar Erken Demir AttıÖnceki Haber

Karadenizli Balıkçılar Erken Demir Attı

Tarım Fuarı'nda Çadır Çöktü : 1 YaralıSonraki Haber

Tarım Fuarı'nda Çadır Çöktü : 1 Yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar