Şekerbank

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan NBŞ Kotasının Düşürülmesini Onayladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan NBŞ Kotasının Düşürülmesini Onayladı
Tofidass

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7103 sayılı "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve  Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"u onayladı.

Kanunla; mevcut düzenlemede, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında  olan, şeker kotalarının tespiti ile iptal ve transferleri hakkında kararlar  alınması ve uygulanması hakkı Bakanlar Kuruluna geçiyor.Buna göre, bakanlık; A ve B şeker kotalarının tespiti, iptal ve  transferlerine ilişkin teklifi Bakanlar Kuruluna sunacak ve bu konuda alınacak  Bakanlar Kurulu kararını uygulayacak.Yeni şeker fabrikası kurulabilmesi veya mevcut fabrikaların  kapasitelerini artırabilmeleri için kota temin etmeleri zorunlu olacak. Bu  şirketlere yeni A ve B kotaları tahsisine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  yerine Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

Şeker pancarı kotasında değişiklik

Nişasta kökenli şekerler için belirlenecek toplam A kotası, ülke  toplam A kotasının yüzde 5'ini geçemeyecek. Mevcut düzenlemede bu oran yüzde 10  idi.Türkiye Şeker Fabrikalarına ait fabrikaların özelleştirilmesi halinde,  Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından şirketlere tahsis edilen kotalar da devir  tarihi itibarıyla alıcıya aktarılmış olacak.Özelleştirme sözleşmelerinde yer alan üretim taahhüdünün başlangıç  tarihinden itibaren alıcı şirketlerin 5 yıl boyunca her pazarlama yılı için,  kendilerine tahsis edilen kotalardan yüzde 90'ın altında arz sağlamaları halinde,  ilgili pazarlama yılı kotasının yüzde 90'ı ile arz arasındaki fark kadar kota  hakları, Türkiye Şeker Fabrikalarına aktarılacak.

Bu aktarım nedeniyle herhangi bir hak ileri sürülemeyecek ve talepte  bulunulamayacak.Nişasta kökenli şekerler için belirlenecek kota miktarında yapılan  değişiklik sonucu ortaya çıkan kota fazlası Türkiye Şeker Fabrikalarına  aktarılacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilerimize 100 Bin TL Faizsiz Kredi KullandırılacakÖnceki Haber

Çiftçilerimize 100 Bin TL Faizsiz Kredi...

Fakıbaba: Kırsal yatırımlara 841 milyon TL hibe ödeyeceğizSonraki Haber

Fakıbaba: Kırsal yatırımlara 841 milyon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar