Şekerbank

Soğuk Hava Geri Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soğuk Hava Geri Geliyor
Tofidass

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi twitter hesabından yapılan açıklamada  16 - 22 Şubat 2021 tarihleri arasında soğuk havanın geri geleceği belirtildi.

Yeni Soğuk Sava Dalgası Geliyor

Açıklamada 16-22 Şubat Haftalık Hava durumu tahminlerine göre, hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde 16-20 Şubat tarihlerinde Tarımsal bölgelere göre  Zirai Tahmin Raporu; 

Ankara, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Kırıkkale, Uşak

Salı günü güneydoğusu yoğun olmak üzere Salı ve Cuma günleri bölge geneli, Çarşamba günü doğusu ile kuzeybatısı, Perşembe günü kuzeybatısı kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri altında sıcaklıklar beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve doğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta

Salı günü güney kıyı kesimleri ile kuzeybatısı hariç tamamı, Çarşamba günü kuzeydoğusu kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce

Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ortası ile doğusu kar yağışlı ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

Antalya, İçel, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis

Salı günü doğu ortası kuvvetli olmak üzere bölge geneli, Çarşamba günü ortası ile doğusu, Perşembe günü güneydoğusu yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Erzincan

Çarşamba günü doğusu yoğun olmak üzere Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri bölge, Cumartesi günü kuzeyi ile güneydoğusu kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer üzerinde hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Van, Hakkari, Muş, Bingöl

Çarşamba günü güneybatısı hariç tamamı yoğun olmak üzere Salı ve Cuma günleri güneybatısı hariç tamamı, Çarşamba ve Perşembe günleri bölge geneli, Cumartesi günü doğusu yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer üzerinde sıcaklıklar beklenmektedir. Rüzgârın güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

 

Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Karabük

Salı günü ortası yoğun olmak üzere Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri bölge geneli, Cumartesi günü doğusu kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygudur.

Amasya, Tokat, Sivas, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli

Salı günü kuzeyi, Çarşamba günü güneyi yoğun olmak üzere Salı ve Çarşamba günleri bölge geneli, Cuma günü ortası ile kuzeyi kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında sıcaklıklar beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve doğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri

Salı günü ortası ile doğusu yoğun olmak üzere bölge geneli, Çarşamba günü kuzeybatısı hariç tamamı kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri altında sıcaklıklar beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlkbahar Dönemi Aşılama Kampanyaları BaşlıyorÖnceki Haber

İlkbahar Dönemi Aşılama Kampanyaları Baş...

Kirazın 20 Yıllık Başarı HikâyesiSonraki Haber

Kirazın 20 Yıllık Başarı Hikâyesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar