Şekerbank

SOĞUK HAVA DEPOLARI YIL BOYU ÜRÜN SAĞLIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SOĞUK HAVA DEPOLARI YIL BOYU ÜRÜN SAĞLIYOR
SOĞUK HAVA DEPOLARI YIL BOYU ÜRÜN SAĞLIYOR
Tofidass

Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent KORKMAZ, Şube Müdürleri ile birlikte Beypazarı ilçesini ziyaret etti. İlçe Müdürlüğü'nde personelle görüşen KORKMAZ, ilçede ki tarım faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Beypazarı'nda bulunan soğuk hava depolarından birini ziyaret eden İl Müdürü Bülent KORKMAZ, soğuk hava depolarının hem çiftçinin emeğinin korunması hem de tüketicinin istediği zamanda istediği ürüne ulaşması açısından önemli bir misyona sahip olduğunu belirterek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi ile soğuk hava depolarının sayısının arttığını söyledi.

Bu proje ile 7 tane soğuk hava deposunun tamamlandığını 2 tane deponun da yapımına devam edildiğini kaydeden KORKMAZ, yaklaşık 4 milyon TL yatırımla yapılan 7 soğuk hava deposuna 2 milyon TL destek verildiğini söyledi. Tamamlanacak olan iki soğuk hava deposunun da 2 milyon TL tutarında olduğunu ve 985 bin TL destek verileceğini ifade eden Korkmaz, bu depoların yaklaşık sekiz buçuk bin ton yaş meyve ve sebze depolama kapasitesine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Ankara'nın sebze üretim merkezi olan Beypazarı'nda çiftçiler hasat ettiği ürünleri başta Ankara ve İstanbul hali olmak üzere tüm Türkiye'ye gönderdikten sonra talep fazlası kısmını soğuk hava depolarında saklıyor. Böylece hem ürünler bozulmadan saklanıp, tüketici talep ettikçe piyasaya sürülüyor, hem de çiftçiler ürün çokluğu nedeniyle ürünlerini ucuza satmak zorunda kalmıyor.

Soğuk hava depoları ayrıca çiftçilerin emek gücüne de katkı sağlıyor. Yağışlı havalarda hasatı zor olan havuç gibi ürünler, yağışlar öncesi hasat edilip soğuk hava depolarında bekletiliyor. Soğuk hava depoları kurulmadan önce yağışlı zamanlarda da hasat yapmak zorunda kaldıklarını belirten havuç üreticileri, "Yağışlı havalarda havuç hasatı çok zordur. Hem çok fazla iş gücü gerektirir hem de traktörlerimizi çok yıpratır. Öyle ki soğuk hava depoları kurulmadan önce iki-üç yılda bir traktörlerimizi yenilemek zorunda kalırdık. Şimdi havuçlarımızı yağışlar öncesi hasat edip, soğuk hava depolarında muhafaza ediyoruz. Talep olduğunda da oradan gönderiyoruz. Bu şekilde çalışmak çok rahat oldu" şeklinde konuştular. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Peynir satışı düzenlemesine tepkiÖnceki Haber

Peynir satışı düzenlemesine tepki

Pamukta Yeni Uygulamanın Tarla Günü Etkinliği YapıldıSonraki Haber

Pamukta Yeni Uygulamanın Tarla Günü Etki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar