Şekerbank

Siyez Buğdayı Paneli Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siyez Buğdayı Paneli Yapıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi, İhsangazi Kaymakamlığı, Kastamonu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İhsangazi Belediye Başkanlığı'nın birlikte düzenlemiş olduğu Siyez Buğdayı konulu Panel İhsangazi'de gerçekleştirildi.

Panele; Kastamonu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sezgin AYAN, İhsangazi Kaymakamı Ömer Faruk YILMAZ, Devrekâni Kaymakamı Ekrem ÇEÇEN, Araç Kaymakamı Veli BİÇER, Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR, Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN, İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü DANACI, Araç Belediye Başkanı Mustafa AYANOĞLU, Havalimanı Müdürü Mustafa KONCA, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Zühtü DANACI yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN burada yaptığı konuşmada; "Bu gün burada beş kurumun bir araya gelerek panel yapıldığını, İlimizde Siyez buğdayının Ağlı, Araç, Daday, Devrekani, İhsangazi, Seydiler, Taşköprü ve Merkez İlçede 6690 da alanda ekimi yapılarak 1673 ton civarında yetiştirilmekte olduğunu, elde edilen ürünün yaklaşık üçte birinin bulgur olarak tüketilmesine karşın kalan kısmının hayvan yemi olarak tüketildiğini, siyez buğdayı üretim merkezinin 5000 dekar ekiliş ile İhsangazi İlçesinde olduğunu, siyez buğdayının tüm yönleri ile ele alınacak olan panelin İlimiz ve Ülkemiz tarımına hayırlı olmasını dilediğini" belirtti.

Açılış konuşmasının son konuşmacısı İhsangazi Kaymakamı Ömer Faruk YILMAZ yaptığı konuşmada; "İlçemiz tarımı için son derece önemli olan siyez buğdayı panelinin burada yapılmasından büyük memnuniyet duyuyorum, emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Başkanlığını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. İsa ÖZKAN'ın yapmış olduğu panelde; ilk olarak İhsangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür V. Engin BIYIKLI "Siyez Buğdayı Tarımı", İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi Burcu EMEKSİZOĞLU "Siyez Buğdayının Besleyici Değeri", Kastamonu Üniversitesinden Yard. Doç. Dr. Servet KEFİ "Bitki Gen Kaynağı Olarak Siyez Buğdayının Önemi", Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Dr. Kürşad ÖZBEK "Biyokaçakçılık" ve en son Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. İsa ÖZKAN "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi" konularını sundu. 

Dr. İsa ÖZKAN "Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik Projesi" kapsamında 4 ülke ile ortaklaşa proje yürüttüklerini (Brezilya, Kenya, Sri Lanka ve Türkiye); Türkiye'de Karadeniz Bölgesinde Kastamonu ve Sinop'un seçildiğini, Kastamonu'dan da siyez buğdayının seçilerek, bu buğdayla ilgili çalışmaların yapıldığını ve ürünün tescilinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra katılımcılar tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı. Panelin sonunda İhsangazi İlçesinin İlkokul, Ortaokul ve Lisesinde okuyan öğrenciler arasında yapılan siyez konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci, ikinci ve üçüncü olanlara ödülleri dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa Siyahı İnciri Yetiştiriciliği ve Sorunları Ele AlındıÖnceki Haber

Bursa Siyahı İnciri Yetiştiriciliği ve S...

Arazi İntikal İşlemlerinde Son 3 AySonraki Haber

Arazi İntikal İşlemlerinde Son 3 Ay

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar