Şekerbank

Sivas'ta Tarıma ve Hayvancılığa Yeni Destek: İki Yeni Proje Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sivas'ta Tarıma ve Hayvancılığa Yeni Destek: İki Yeni Proje Başladı
Tofidass

Harun Göksel – Sivas | Sivas'ta "Yem Bitkileri Üretiminde Tarımsal Mekanizasyon Şartlarının İyileştirilmesi Projesi" ve "Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi Kapsamında Süt Sığır İşletmelerinde Teknik Altyapının Güçlendirilmesi ve Sağım Hijyeninin Artırılması Projesi" kapsamında alet ve ekipman dağıtım töreni gerçekleşti.

Törene Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen, İl Müdürü Seyit Yıldız, Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Çönger ve il protokolü katıldı.

Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Çönger: Projenin kırsal için oldukça önemli olduğunu ve sütlerin ph değerinde oluşabilecek sorunların önüne geçeceğini dile getirdi. İl Müdürü Seyit Yıldız'a ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız: Tarımın, üretim, istihdam ve işgücü açısından önemli ve sürekli geliştirilmesi gereken bir sektör olduğunu vurguladı. 2023 yılında tarım kanununda yapılan değişiklikle 2024 yılından itibaren hayvansal, bitkisel ve su ürünleri üretiminin planlı olarak yapılacağını açıkladı. Hedeflerinin kırsalda yaşayan çiftçilerin gelir seviyelerini yükseltmek, yaşam kalitelerini iyileştirmek ve refah düzeylerini artırmak olduğunu söyledi. Dağıtılan alet ve ekipmanların üreticilerin alın terinin karşılığını daha iyi bir şekilde almalarını sağlayacağını ve milli ekonomiye sağladıkları katkıyı yükselteceğini belirtti.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen: DAP'ın amacının bölgedeki 15 ilin gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Bölgede tarımda çalışanların yaş ortalamalarının giderek artması ve iş yükünün ağır olması nedeniyle tarımsal mekanizasyona önem verdiklerini açıkladı. Sivas'ın tam anlamıyla bir tarım bölgesi olduğunu ve bu yönde desteklerine devam edeceklerini dile getirdi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün bereketli ve güzel işlere imza attığını ve düşük bütçelerle etkisi büyük üretime ve istihdama destekleyen projelere imza attıkları için katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Temeline üretimi alan istihdamı alan anlayışla birlikte toplumun her kesimini destekleyen bir anlayışla devam ettiklerini söyledi. Sahada karşılığı olan ve üreticinin ürününün değerini artıran projeler gerçekleşmesinde katkı sunanlara tekrar teşekkür etti.

Sivas Milletvekili Rukiye Toy: Geleceğin dünyasının tarım dünyası olduğunu ve modern dünyada tarımın öneminin arttığını vurguladı. Bu anlamda her türlü destekte bulunan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Projelerin devamını diledi ve çiftçilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek törende yaptığı konuşmada; Sanayi ve teknolojide gelişen toplumların son yıllarda tarım üzerine de büyük yatırımlar yapmış olduğunu ve tarımın artık tıpkı savunma sanayi gibi ülkelerin stratejik öneme sahip sektörlerinden biri haline geldiğini söyledi. Salgın süreci ve küresel ısınmaya bağlı olarak su sıkıntısının da tüm dünyada tarımın önemini net olarak bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Tarım ve hayvancılığın ülkemizin daha çok üretmesi, halkımızın gıda ihtiyacının karşılanması, kendi kendine yetebilen bir ülke olmak için çok önemli ve stratejik bir sektör olduğunu vurguladı. Sivas'ın mera varlığı bakımından Türkiye'de 3. sırada, tritikale üretiminde 2. ve korungada ise 4. sırada yer aldığını açıkladı.

Tören; Protokolün dağıtımı yapılan alet ekipman, süt sağım makinesi ve hijyen setlerini incelenmesinin ardından sona erdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye, örtü altı üretiminde Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sıradaÖnceki Haber

Türkiye, örtü altı üretiminde Avrupa'da...

Kırıkkale’de Hayvan Refahı İçin Yeterlilik EğitimiSonraki Haber

Kırıkkale’de Hayvan Refahı İçin Yeterlil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar