Şekerbank

ŞİLE DOĞAL ÜRÜNLER PAZARI AÇILDI!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ŞİLE DOĞAL ÜRÜNLER PAZARI AÇILDI!
57 köyden taptaze ürünler Şile Doğal Ürünler Pazarında
Tofidass

Uluslararası ve halk destekli bir örgütlenme olan Slow Food tarafından desteklenen ve mevsimsel, yöresel ve sürdürülebilir tarım metodları ile üretilmiş doğal ürünlerin Uluslararası adresi olan Yeryüzü Pazarı’nın İstanbul’daki ilk adayı “Şile Doğal Ürünler Pazarı” açıldı. İstanbul'un en geniş orman ve tarım alanına sahip olan İlçenin 57 köyünde vatandaşların ürettiği, tamamen doğal ürünlerin yer aldığı pazar, hem tamamen doğal ve nitelikli ürünleri tezgahlara çıkaracak hem de dünyanın dört bir yanından gelecek üreticilere ev sahipliği yapacak.

Beslenmeyi bir sanat haline getiren ve yerel mutfakların unutulup yerine tek tip beslenme modelini getiren anlayışa karşı çıkanlar tarafından başlatılan Slow Food hareketinin İstanbul’daki ilk temeli Şileİlçesinde atıldı. Slow Food’un iyi, temiz ve adil ilkelerine uygun ürünlerin satıldığı Pazar yerleri olarak dünyaya yayılan Yeryüzü Pazarı’nın İstanbul’daki ilk adayı olan Şile Doğal Ürünler Pazarı, 21 Haziran Pazar Günü yoğun katılımla açıldı.

Fikir sahibi damaklar, lezzet liderleri ve ünlü gurmelerin katılımıyla şenlik havasında geçen açılışta konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “İstanbul’un en değerli ve verimli toprakları olan Şilemizi hak ettiği yere taşımak amacıyla attığımız adımların meyvelerini toplamaya başlıyoruz. Şile İstanbul'un en geniş orman ve tarım alanına sahip. Bu verimliliği değerlendirmek, hem köylümüze destek olmak hem ilçemizin değerine değer katmak üzere 57 köyümüzde yerel halkla bir araya geldik. Onlara projemizden, Slow Food’dan, Yeryüzü Pazarı’ndan ve hem kendileri hem de ilçemiz ekonomisine katkısından bahsettik. Onların da desteğini alarak ilerledik ve Şile Slow Food Palamut Birliği desteğiyle bugün pazarımızı açtık. Köylülerimiz ve üreticilerimiz başta olmak üzere tüm İstanbulluya hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Ulaşılabilir fiyatlarla herkes pazardan faydalanacak

Doğal ürünlere hızla geri dönüş olduğuna dikkat çeken Şile Belediye Başkanı, “Tüm dünyada insanlar artık doğal ve kaliteli beslenmenin önemini kavradı ve bu alanda ciddi adımlar atmaya başladı. Zincirleme bir reaksiyon başladı. Biz de Slow Food ilkeleri çerçevesinde mevsiminde, yöresel ve geleceğe dönük metodlarla tarım yapacağız. Üretimlerimizi ulaşılabilir fiyatlarla pazarımızda tüm doğal ürün sevenler, damak zevkine değer verenlerle buluşturacağız. Şile Doğal Ürünler Pazarı’mız ile İstanbul’un ilk “Yeryüzü Pazarı” olmaya aday olduk. En kısa zamanda ilk Yeryüzü Pazarı olacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas’ta Zeytin Hastalıkları Konusunda Bilgilendirme Toplantısı DüzenlendiÖnceki Haber

Milas’ta Zeytin Hastalıkları Konusunda B...

Kayseri'de Yine Kuş Gribi İddiasıSonraki Haber

Kayseri'de Yine Kuş Gribi İddiası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar