Şekerbank

Sezonun İlk Organik Kuru İnciri 100 TL'den Satıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sezonun İlk Organik Kuru İnciri 100 TL'den Satıldı
Türkiye’de kuru incirin başkenti olarak bilinen Nazilli sezonun ilk kuru inciri düzenlenen törenle açık artırma usulü satıldı.
Tofidass

Türkiye’de kuru incirin başkenti olarak bilinen Aydın’ın Nazilli İlçesinde sezonun ilk kuru inciri düzenlenen törenle açık artırma usulü satıldı. Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin KIRLIOĞLU tarafından 20 TL ile açılan açık artırma töreninde en yüksek fiyatı veren Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER satışa sunulan kuru inciri kilosu 100TL’den açık arttırmayı sonlandırdı.

Nazilli Ticaret Borsası’nın düzenlediği ve Sümerpark Rekreasyon alanında gerçekleştiren sezonun ''İlk İncir Alım Töreni ve Organik Ürün Üreticileri Ödül Töreni'’ne  Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa SAVAŞ ve Metin YAVUZ, Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan BİLGİN, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ak Parti İlçe Başkanı Bülent SAYAR, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Fuat Fikret AKTAŞ, Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sunay GÜLER, Nazilli Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet İZGÜ, Nazilli Ziraat Odası Meclis Başkanı Mesut YÖRÜKOĞLU, İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Vekili Ramazan KONAK, Nazilli Ticaret Borsası Yönetim ve Meclis Kurulu, organik ürün üreticileri ve tüccarlar katıldı. 

Her sene bu töreni yaptıklarını ifade eden Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin KIRLIOĞLU; ''öncelikle 2018 incir sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl organik incir üretiminin önemini vurgulamak adına Nazilli İlçe Tarım Müdürlüğüyle beraber hareket ederek organik tarım yapan köylerimizi, üreticilerimizi belirledik ve istedik ki ilk incir alım törenimizde ki incirler organik olsun.75 bin ton kuru incir ticaretiyle Dünya birincisi olan Türkiye incirinin yaklaşık 40 bin tonu sadece Nazilli 'de işlem görmektedir. Bir başka deyişle Türkiye kuru incir ticaretinin yarısından fazlası ilçemizde gerçekleşmektedir. Türkiye 'de organik kuru incir üretimi yaklaşık 15 bin ton kadardır. Nazilli’miz yaklaşık 4 bin ton organik incir üretimiyle de önemli bir yere sahiptir. Organik kuru incirde kaliteli ürün miktarında sağlanan artış hem üreticilerimize hem de işletmelere fayda sağlayacaktır. Dahası ihracatta beklenen olumlu gelişmeler neticesinde ülke gelirimizin artmasına temel teşkil edecektir. Bu vesileyle üreticilerimizin hasat sezonunun hayırlı olmasını temenni ederim.'' dedi.

Daha sonra sırasıyla Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Fuat Fikret AKTAŞ, Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa SAVAŞ ve Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER birer konuşma yaparak, bu sezonun verimli ve herkesin yüzünün güldüğü bir sezon olmasını dilediler.

Programa katılamayan Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet ERİM, Süleyman BÜLBÜL, Hüseyin YILDIZ, Bülent TEZCAN ve Aydın Adnan SEZGİN sezonun hayırlı olması temennisinde bulunma adına telgraf gönderdiler.

Çok geniş kapsamlı bir katılımla gerçekleşen sezonun İlk İncir Alım Töreni ve Organik Ürün Üreticileri Ödül Töreni'nde ilk incir kilosu 100 TL’ye alınırken, Borsaya ilk kuru incirlerini teslim eden organik ürün üreticileri plaket ve küçük altın ile ödüllendirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Çiftçisi İsrail Tohumuna Mahkum Edildi!Önceki Haber

Türk Çiftçisi İsrail Tohumuna Mahkum Edi...

Silifke'de 2. İncir ve Fıstık Festivali YapıldıSonraki Haber

Silifke'de 2. İncir ve Fıstık Festivali...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar