Şekerbank

Serbest Sistem Tavukçuluğunda Organik Yumurta Üretimi İçin İmzalar Atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Serbest Sistem Tavukçuluğunda Organik Yumurta Üretimi İçin İmzalar Atıldı
Tofidass

Ordu'nun ana geçim kaynağı olan fındığın yanında ek gelir getirici tarımsal faaliyetlerin üreticileri benimsetilmesi ve desteklenmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce çeşitli çalışma ve faaliyetler yürütülmektedir. Bu amaç doğrultusunda DOKAP destekleriyle ilde başlatılan Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunda belirli bir yol kat edilmiş durumdadır. Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesinin resmi olarak başladığı 2014 tarihinden bu güne kadar ilde 71 adet Alternatif Sistem Yumurta Tavukçuluğu İşletmesi kurulmuş olup kümeslerden 66 tanesi toplam 35.079 adet tavuk ile faaliyetine devam etmektedir. Bu kümeslerden yaklaşık olarak günlük 30.000 adet yumurta elde edilmektedir.

Hayvansal üretimde güvenilir ürün arzının sağlanması ve Serbest Sistem (Free Range) ile elde edilen yumurtaların pazar payının artırılması için "Serbest Sistem Tavukçulukta İyi Tarım veya Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi" hazırlanarak DOKAP'a sunulmuş ve projenin kabul edilmesinin ardından İl Müdürlüğü ve DOKAP arasında protokol imzalanmıştır. İmzalanan bu protokole istinaden Ordu'da faaliyet halinde bulunan 35 adet Alternatif Yumurta Tavukçuluk İşletmesine Organik Yumurta Üretim Sertifikası verilmesi için Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerekli piyasa araştırması yapılmış ve sonuç olarak yetkili kontrol ve sertifikasyon firmalarından sertifikasyon hizmeti alınması için anlaşma sağlanmıştır.  

16 Aralık 2015 tarihinde ilgili firma yetkilisi ve İl Müdürü Kemal YILMAZ 'ın katılımı ile "Serbest Sistem Tavukçulukta İyi Tarım veya Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi Kapsamında Organik Yumurta Üretimi Sertifikasyon Hizmeti İşi Sözleşmesi" imzalanmış ve akabinde İl Müdürlüğü toplantı salonunda proje yararlanıcıları (35 işletme) ile firma arasında Organik Yumurta Üretim Sertifikası (Bireysel Sertifika) sözleşmeleri imzalanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Nepal' Adı Verilen Yeni Tür Şap Hastalığı Ortaya ÇıktıÖnceki Haber

'Nepal' Adı Verilen Yeni Tür Şap Hastalı...

TKDK Uşak'ta Yatırım Konularını BelirlediSonraki Haber

TKDK Uşak'ta Yatırım Konularını Belirled...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar