Şekerbank

Şeker Pancarı Üretiminde Rekor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şeker Pancarı Üretiminde Rekor
Haymana’da Şeker Pancarı Üretiminde Rekor
Tofidass

Ankara’nın tarım ve hayvancılığın ön plana çıktığı ilçesi Haymana’da 2015 yılı şeker pancarı üretiminde rekor üretim sağlandı. Çiftçinin yüzü güldü.
2014 yılında Haymana’da 4 bin 700 dekar alana ekimi gerçekleştirilen şeker pancarında dekar başına 4.6 ton verim alınmıştı. 2015 yılında ise ekimi gerçekleştirilen şeker pancarında son 10 yılın en yüksek verimi gerçekleştirildi. 7 bin 600 dekar alana ekim yapılan şeker pancarında dekar başına 8 ton ile verimde yüzde 50 artış sağlandı.
Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Balıkçı yaptığı açıklama da, İç Anadolu Bölgesinin en kaliteli verimini bu sene Haymana’da alındığını belirtti.
Şeker Pancarında rekor verimin iklim koşulları ve çiftçinin uygun tohum seçimi sayesinde olduğunu vurgulayan Balıkçı, "Bu sene sadece bizim İlçemizden 60 bin tona yakın pancar olduğunu öğrendik. Hem verim artı, hemde kota bunun en büyük sebebi çiftçimizin bilinçli ekim yapması ve iyi geçen iklim koşullarıdır." şeklinde konuştu.
Pancar da ki hastalık ile ilgili de düşüş olduğunu söyleyen Balıkçı, "Bu sene Türkiye’de şeker pancarı ekimi gerçekleştiren çiftçimizin yaşadığı hastalığı Haymana’da yaşamadık. Haymana Ziraat Odası olarak bunun ile ilgili de çalışmalar yaptık. 2016’da ve 2017’de Haymana tarımının farkını göstereceğiz. Şunu özellikle belirtmek isterim. Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürleri ile her yıl yaptığımız görüşmeler de, Haymana’nın kota da kendilerini hiç boş çevirmediklerini belirtmişlerdir." dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Pancar hakkında ki fiyat açıklamasının çiftçiyi çok mutlu ettiğini vurgulayan Balıkçı, "Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun pancar üreticilerine verdiği 40 kuruşluk fiyat artışı çiftimizi çok mutlu etmiştir. Bu sebeb ile bende Başbakanımıza fiyat açıklamalarından dolayı gerçekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kulandı.
Balıkçı son olarak, bu yıl şeker pancarının tonuna kantar tesliminde 170, fabrika tesliminde ise 200 lira fiyat verildiğini öğrendiklerini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker, maus makinaları sayesinde pancar alımında en temiz dönemi yaşıyor.Önceki Haber

Kayseri Şeker, maus makinaları sayesinde...

Yeni Çilek Çeşitleri DeneniyorSonraki Haber

Yeni Çilek Çeşitleri Deneniyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar