Şekerbank

Şahinbey Belediyesinden Besicilere 7 Bin Ton Yem Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Belediyesinden Besicilere 7 Bin Ton Yem Desteği
Çiftçilere daha önce gübre, buğday, zeytin, fıstık ve arpa tohumu dağıtan Şahinbey Belediyesi bu desteğini sürdürerek, hayvan yetiştiricilerine de 7 bin ton büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi dağıttı.
Tofidass

Şahinbey İlçesi’ndeki çiftçilere 6.000 ton gübre, 7.000 ton yem, 6.200 ton arpa ve buğday tohumu, 750.000 adet zeytin, 150.000 adet fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, desteğini sürdürerek, hayvan yetiştiricilerine 7.000 ton küçük ve büyükbaş hayvan yemi dağıtımına Sarıt Köyü’nde devam etti.

Düzenlenen dağıtım törenine AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan, Tarım Krediler Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Belediyelerimiz Türkiye’ye Örnek Oluyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, "Belediyelerimiz Türkiye’deki diğer belediyelere örnek teşkil edecek şekilde çiftçilerimizin yanında olması ve destek vermesi bizi de mutlu ediyor. Burada hem Büyükşehir hem de Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere yem, gübre ve tohum desteklerinde bulunulması çok önemli. Ben, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çiftçilere sağladıkları destekler için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şahinbey Türkiye’nin En Büyük İlçesi

Çiftçilere sağladığı destek için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine bu hizmetleri için teşekkür ediyorum. Allah bu hizmetler için kendilerinden razı olsun. Şahinbey, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri ve buna rağmen Mehmet Tahmazoğlu ve ekibi gayretli bir çalışma yapıyor, biz buna şahidiz. Bu bir ekip işi. Allah kendilerinden razı olsun. Şahinbey mültecilerle birlikte Türkiye’nin en büyük ilçesi konumunda ve Şahinbey Belediye Başkanımızda Türkiye’nin en büyük ilçesinin başkanı ve ekibiyle birlikte gayretine ve çalışmalarına şahidiz. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin yarısında emin bir başkan olunca rahat ediyoruz ve diğer taraflara daha yoğun çalışma fırsatımız oluyor. Kendisine ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Çiftçimize Desteğimiz Devam Edecek

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere desteğin artarak devam edeceğini belirterek  "Çiftçilerin desteklenmesi bizim için çok önemli. Son üç yılda çiftçiye 6.000 ton gübre, 7.000 ton yem, 6.200 ton arpa ve buğday tohumu, 750.000 adet zeytin ile 150.000 adet fıstık fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Yine üç yıldan bu yana her yıl 3.500 ton hayvan yemi dağıtımı yapıyorduk. Ancak bu yıl desteğimizi iki katına çıkardık. Yani her yıl 3.500 ton dağıtım yaparken bu yıl 7.000 ton hayvan yemi dağıtımı yapacağız. Çiftçimizin istediği en iyi yemi dağıtıyoruz." dedi.

Hayvan Desteğinde Bulunacağız

Çiftçilere çeşitli destekler sunmaya devam edeceklerini belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Bu yıl ihtiyaç sahibi çiftçilerimize hayvan desteği de sağlayacağız. İsteyen ve durumu olmayan fakir çiftçilerimize 20 tane hallik veya 2 tane düve vereceğiz. Ayrıca 284 tane de büyükbaş hayvan dağıtımını da ihtiyaç sahibi çiftçilerimize dağıtacağız. Ayrıca çiftçilerimize hayvanlar için kullanılan ilaçların saklanması için ilaç dolabı dağıtımı gerçekleştireceğiz " ifadelerini kullandı.

Çiftçilerimiz Ne İstedi De Belediyelerimiz Yapmadı?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan, belediyelerin çiftçilere önemli destekler sağladığını belirterek, “Belediyelerimiz çiftçilerimize çok önemli desteklerde bulunuyor. Çiftçimiz ne istedi de belediyelerimiz bunu gerçekleştirmedi. Bu soruyu sormak gerekiyor. İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyorum. Değerli şairimiz İstiklal Marşımıza korkma diyor ya, değerli çiftçilerimiz sizlerde korkmayın ve ne talepte bulunmak istiyorsanız rahatça söyleyebilirsiniz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na buğday, arpa tohumu, hayvan yemi desteği, fidan desteği, buzağı seti desteği için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanlarımıza Teşekkür Ediyorum

Tarım Krediler Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Gaziantep’te çiftçilere önemli destek verildiğini belirterek “Beş aydır Gaziantep’teyim ve her hafta bir çiftçi programına katılıyoruz. Bu anlamda Büyükşehir ve Şahinbey Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

8 Köyde Dağıtımımız Sürüyor

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, yem desteğinin hayvan yetiştiricileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Üç yıldır Büyükşehir ve Şahinbey Belediyemiz çiftçimize önemli desteklerde bulunuyorlar. Çiftçilerim adına hepsine çok teşekkür ediyorum. Şahinbey İlçesi’nde 2200 ton tohum dağıttık ve 120.000 dekar alan ektirdik. Arkasından 2.000 ton gübre, şimdi ise 7.000 ton yem dağıtıyoruz. 8 köyde ise dağıtımlarımız sürüyor. Başkanlarımıza verdikleri desteklerden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Yem desteği alan bir çiftçi ise kendilerine sağlanan yem desteği için teşekkür ederken, verilen desteklerin devam etmesini beklediklerini söylediler.

Konuşmaların ardından duaların okunmasıyla program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tepebaşı’nda Düve Yetiştiriciliği İçin İmzalar AtıldıÖnceki Haber

Tepebaşı’nda Düve Yetiştiriciliği İçin İ...

Konyaaltı’nda Hayvancılığa Destek 2020’de De SürecekSonraki Haber

Konyaaltı’nda Hayvancılığa Destek 2020’d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar