Şekerbank

Sağlıklı Ve Dengeli Bir Üretim İçin Mutlaka Toprak Analizi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlıklı Ve Dengeli Bir Üretim İçin Mutlaka Toprak Analizi
Tofidass

Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Toprak Analiz Laboratuvarı'nda incelemelerde bulundu. İl Müdürü KARAHAN'a  ziyaretinde Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Nizamettin ÇETİNER de eşlik etti. Toprak Analiz Laboratuvarında Laboratuvar Sorumlusu Nihal ALTINTAŞ, Kimyager Gülşen YILDIRIM, Kimya Mühendisi Orhan İLKILIÇ ve Tekniker Remzi YEĞEN tarafından İl Müdürü KARAHAN'a bilgiler verildi.

İl Müdürü KARAHAN burada yaptığı açıklamada; "Toprak Analiz Laboratuvarı ilimiz için önemli bir merkez olup, çiftçilerimizin sağlıklı ve dengeli bir üretim için mutlaka toprak analizi gerekmektedir. Bu sayede arazilerin gübre ihtiyacını belirleyerek gereksiz gübrelemeden kaçınarak toprak kirliliğine sebep olmayacaklardır. Bu nedenle 2015 yılı itibarıyla hizmete açtığımız ve donanımlı personelimizle hizmet verdiğimiz Toprak Analiz Laboratuvarımıza çiftçilerimizin numunelerini bekliyoruz"  dedi. Ayrıca Nitrat  Direktifi Projesi kapsamında alınan Yeraltı ve Yerüstü  su numunelerinde, nitrat analizi sonuçları  ve proje konusunda gerekli çalışmaların daha sağlıklı yürütülmesi için gerekli teknik donanım ve proje verileri hakkında bilgi alarak titizlikle yapılan çalışmalardan dolayı  personeli tebrik ederek başarı dileğinde bulundu.

Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme  Şube  Müdürlüğü bünyesindeki Toprak Analiz Laboratuvarında, makro elementlerin belirlendiği Toprak Verimlilik Analizi yapılmaktadır. Toprak verimliliğini belirleyebilmek için; toprakta pH (Toprak reaksiyonu) ölçümü, tuz ölçümü, kireç ölçümü, organik madde ölçümü, fosfor ölçümü, potasyum ölçümü ve bünye analizi gibi ölçüm yapılmaktadır. Bu ölçümler sonucunda, toprakta mevcut bitki besin elementleri tespit edilip yetiştirilecek bitki çeşidine göre toprağın ihtiyaç duyduğu gübrenin cins ve miktarı belirlenerek, çiftçilere gübre tavsiyesinde bulunulmaktadır.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzincan'da Hububat Hasatı BaşladıÖnceki Haber

Erzincan'da Hububat Hasatı Başladı

Türkiye Komünist Partili belediyede hasat vaktiSonraki Haber

Türkiye Komünist Partili belediyede hasa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar