Şekerbank

Proje Varsa % 50 Destek Bizden…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Proje Varsa % 50 Destek Bizden…
0
Tofidass

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesine ait 12 Projenin Hibe Sözleşmesi imzalandı.

9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı çerçevesinde İlimizde; 9 adet Ahır ve Ağıl, 1 adet Çay İşleme Tesisi ve 2 adet Arıcılık Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi yatırıma alınmıştır. Projelerin toplam tutarı 14.000.000 TL olup yatırımların tamamlanması halinde yatırımcılara 6.000.000 TL hibe ödemesi gerçekleştirilecektir.

S.S. Taşlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından uygulanacak olan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylanan Arıcılık Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi ve Laboratuvar Projesinin hibe sözleşmesi, İl Müdürü Sayın İshak HACIKAMİLOĞLU ile Yatırımcı kuruluşu temsilen Kooperatif Başkanı Hasan YAŞAR tarafından imzalandı.

Proje kapsamında S.S. Taşlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Artvin İli Merkez Taşlıca Köyü'nde Bal Süzme ve Paketleme Tesisi kurulacak olup Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 1.000.000,00 TL hibe sağlanacaktır.

Yapılan imza töreninde İl Müdürü Sayın İshak HACIKAMİLOĞLU "İlimizde yatırıma alınan Projelerin hayata geçmesiyle Artvin'de 101 kişiye istihdam sağlanacağını, İlimize yaklaşık 14.000.000,00 TL'lik yatırımın kazandırılıp bunun  6.000.000,00 TL hibe ödemesinin Bakanlığımız tarafından karşılanacağını söylemiştir. İl Müdürümüz ayrıca S.S. Taşlıca Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin uygulayacağı proje için de Artvin'in gelir kaynakları arasında en önemlilerinden biri olan balın işlenerek paketlenmesi anlamında önemli miktarda artış sağlanacağını belirterek, Artvin'de tarımsal sanayinin gelişmesine bu desteklerle katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirmiş ve yatırımların Artvin'e hayırlı olması temennisinde bulunmuştur."

Yatırımcı Kooperatif Başkanı Hasan YAŞAR ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın verdiği bu desteklerin yerini bulacağını ve Artvin ekonomisine bir ivme kazandıracaklarını belirterek, Bakanlığa ve İl Müdürlüğüne teşekkürlerini sunmuşlardır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gezici Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Eğitimleri BaşladıÖnceki Haber

Gezici Mevsimlik Tarım İşçilerine Yöneli...

2015 Yılı Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Destekleme Ödemesi Tebliği YayımlandıSonraki Haber

2015 Yılı Biyolojik ve Biyoteknik Mücade...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar