Şekerbank

Patates Üreticilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Patates Üreticilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı
0
Tofidass

Çorum'da patates üreticilerinin sorunları ve çözüm yolları konusunda toplantı düzenlendi. Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, Patates Üreticileri Birliği Başkanı Davut Subaşı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek ve çok sayıda üretici katıldı.

Birlik Başkanı Davut Subaşı açılış konuşmasında, üreticinin tüccar karşısında ezdirilmemesi için bazı önlemler alınması gerektiği teklifi üzerine toplantı yaptıklarını belirterek, "Hem sezon öncesi sorunlarımızı görüşmek, hem de karşı karşıya kaldığımız haksız rekabetin önlenmesi için alınabilecek tedbirleri görüşmek istiyoruz." dedi.

Toplantıda söz alan patates üreticilerinden Fazlı Kılıçarslan, diğer illerin fiyat takiplerinin çok önemli olduğuna değinerek, "Bizler patates üreticileri olarak diğer illerden fazla fiyatlara ürün satalım demiyoruz, ancak Çorum patatesinin kalitesi pek çok ile göre çok yüksek. Bu durumda en azından kendi emeğimizin korunmasını sağlayabilmeliyiz. Tüccar köyde fiyat ayarlaması yapabiliyor. Bunun önüne el birliği ile geçip, ürünümüzün gerçek değerinden satışını hep birlikte sağlamamız gerekiyor." Dedi.

Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş' te üreticilerin bayramlarını kutlayarak başladığı konuşmasında; ilimizde 500' e yakın patates üretici olmasına rağmen birliğin üye sayısının 70 civarında olduğunu söyleyerek bu rakamın en az 400 olması gerektiğini ve damızlık sığır yetiştiricileri birliği ve süt üreticileri birliği gibi birlikleri örnek göstererek ulusal süt konseyinin oluşturulmasında çok büyük katkıları olduğunu hatırlattı, patates üreticilerinin de aynı şekilde bölgesel ve ulusal çapta çalışmalarda bulunması üreticilerimiz için bir kazanım olacaktır" dedi.  E. Elfaz Ermiş konuşmasını bereketli bir yıl dilekleriyle sonlandırdı.

Fiyat birliği sağlanması için yapılması gerekenlerin görüşüldüğü toplantıda; Özellikle çevre illerin fiyatlarının günlük olarak takibi ve üyelerin bilgilendirilmesi kararlaştırıldı. Taban ve tavan fiyat belirlenmesi için çalışma başlatma kararı aldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Bal reklamları 24 saat izleniyor'Önceki Haber

'Bal reklamları 24 saat izleniyor'

Hatay Göletlerinde Balıklandırma Çalışmaları YapıldıSonraki Haber

Hatay Göletlerinde Balıklandırma Çalışma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar