
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Pasinler ilçesinde yüzlerce dönümlük ayçiçeği ekili arazide tohumların tutmamasıyla ortaya çıkan "tohum krizine" dikkat çekti. Can Eş, mağduriyet yaşayan çiftçilere ücretsiz tohum dağıtımı yapılması için iktidar partisi milletvekillerini göreve çağırdı.

ERZURUM – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Erzurum'un Pasinler ilçesinde çiftçileri derinden etkileyen "tohum krizi" hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Eş, bölge üreticilerinin yüzlerce dönümlük arazide ektiği çerezlik ayçiçeği tohumlarının filizlenmediğini belirterek, zaten zor koşullarda üretim yapmaya çalışan çiftçinin büyük bir mağduriyet yaşadığını dile getirdi.
CHP İl Başkanı Can Eş, siyasilerin yalnızca seçim dönemlerinde vatandaşı hatırlamasına vurgu yaparak, Pasinler'deki bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için iktidar partisi milletvekillerini göreve davet etti. Can Eş, bu yıl ilk kez denenen bir tohum markası nedeniyle çiftçilerin büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti.
"Pasin Ovası Daha Önce Hiç Yaşamadığı Bir Durumla Karşı Karşıya"
Tarım Bakanlığı'nın tohumların verimliliğini denetlemesi gerektiğinin altını çizen Can Eş, açıklamasında şunları kaydetti:
"Pasin Ovası bugüne kadar hiç yaşamadığı bir durumla karşı karşıya. Şimdi çok sayıda üretici, yeniden ekim yapmak için tarlalarında söküm çalışmasına başladılar. Hem ciddi bir emek hem de ekonomik kayıp söz konusu. Tarım Bakanlığı bu tohumların verimliliğini neden denetlemiyor? Seçimden seçime vatandaşı hatırlayan siyasileri göreve davet ediyorum. Pasinler'deki üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için ücretsiz tohum dağıtımı yapılmalı."
Can Eş'in bu çağrısı, ekim sezonunun hassas döneminde yaşanan tohum krizi nedeniyle bölge çiftçilerinin içine düştüğü zor durumu bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak: Erzurum Ekspres
Kaynak:Tarım Pusulası
Yorum Yazın