Şekerbank

Pancar Çiftçisi Şeker Pancarı tarımının önemini

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pancar Çiftçisi Şeker Pancarı tarımının önemini
Pancar Çiftçisi Şeker Pancarı tarımının önemini Mali Genel kurulda tüm Türkiye’ye duyurmaya hazırlanıyor.
Tofidass

Pancar Çiftçisi Şeker Pancarı tarımının önemini Mali Genel kurulda tüm Türkiye’ye duyurmaya hazırlanıyor.

80 Bin üyesi bulunan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin üyeleri Şeker Pancarı tarımının ülke ekonomisi ve Türk çiftçisi açısından  önemini bir kez daha kamuoyunun gündemine taşımak, Şeker Pancarı üzerindeki oynanan oyunlara dikkat çekmek ve Türkiye’ye örnek olan Kayseri Pancar Kooperatifi Mali Genel Kurulunda yönetime destek çıkmak, aidiyet bağlarını kuvvetlendirmek   için destek turları artarak devam ediyor.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin 2014 yılında yapılan  mali genel kurulunun örnek genel kurul havasında yapılması  sonrasında şeker pancarı tarımı yapan çiftçiler, elde edilen kazanımların artarak devam etmesini sağlamak istiyorlar. Bu nedenle 11 Ağustos Salı günü  yapılacak olan Kayseri Pancar Kooperatifi  62 nci Mali Genel kuruluda daha gür bir seda çıkarmak, Şeker Pancarı tarımının önemini tüm Türkiye’ye haykırmak, Kayseri dışındaki diğer bölgelerin de Kayseri Şeker’e bağlanmasını talep etmek için Başkan Akay’ı ziyaret ediyorlar.

Ziyaretlerde İlçe ve Bölgelerden gelen Belediye Başkanları, Muhtarlar, Çiftçi temsilcileri ve Kooperatif üyelerinden oluşan  heyetler,  Kayseri Şeker’in ülke genelinde yakaladığı imajdan duydukları memnuniyeti dile getirerek istikrarın devamı  ve yapılacak olan yatırımlardan kendi bölgelerinin de nasibini alması taleplerini iletiyorlar.

 Kayseri Şeker’e bağlı 12 Bölge çiftçileri dışında, Mucur, Hacıbektaş ve Kozaklı Muhtar ve çiftçileri de Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ı ziyaret ederek başarılarının devamını dileyip kendi bölgelerinin de Kayseri’ye bağlanmasını talep ettiler.

Başkan Akay’ı Nevşehir ilçelerinden  ziyarete gelen heyette bulunan Hacıbektaş Büyükburunağıl Köyü Muhtarı Naki Can, Kalecik Köyünden Hasan Özdemir, Kalecik Köyünden Selahattin Şimşek, Başköy Çiftçisi Kamber Ünsal, Başköy Çiftçisi Hasan Hüseyin Ekinci, Başköy Çiftçisi Mustafa Doğan, Başköy Muhtarı Mehmet Öcalan, Hasanlar Köyü Çiftçisi Recai Ardıç, Hasanlar Köyü Muhtarı Dursun Ünsal,Hasanlar Köyü çiftçisi İsa Toprak; İç Anadolu’nun en büyüğü Kayseri şeker çiftçiye daha fazla katkı yapacağından dolayı destek için geldik.Kayseri şeker fabrikası ile gurur duyuyoruz. Türkiye de sayılı fabrikalardan birisi. Her ne kadar Kırşehir fabrikaya kayıtlı olsak ta geçmişimiz Kayseri’ye aitti. Şimdide başkanım ve yönetim kurulunun çiftçiye vermiş olduğu hizmetten dolayı hepsine teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulunu desteklemek amaçlı buraya geldik. Gönlümüz buradan yana dediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akay; 11 Ağustos Salı günü Kayseri Kadir Has Kongre Merkezinde yapılacak olan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Mali genel kuruluna  kadın ve erkek pancar ekicilerinin tamamının katılmak suretiyle yine güzel bir örnek teşkil etmesini belirterek,

Kayseri Yozgat, Sivas, Kırşehir ,Nevşehir Bölgelerini ve 12 Bölgedeki Pancar ekicileri Türk tarımının geleceği, Şeker Pancarı tarımı üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekmek ve Büyük Şeker ailesi olarak birlik ve beraberliği kamuoyuna göstermek adına tüm üyeleri Mali genel kurula katılarak Şeker Pancarına, Şeker  fabrikasına,  Kooperatifine  ve Yöneticilerine sahip çıktığını göstermeye davet etti.

Başkan Hüseyin Akay; Bu ziyaretler bize gerçekten moral oluyor. Üretim bölgemizin dışından ortaklarımızın, çiftçilerimizin buraya kadar gelmeleri teşrif etmeleri bizim için bir gurur vesilesi oldu. Böylece yaptığımız işin çiftçi nezdinde nasıl bir değerinin olduğunu anlama imkanı bulduk. Kendi çiftçilerimiz hizmetlerimizi görüyor ve değerlendiriyorlar. Bunun diğerlerinden ne kadar farklı ve iyi olduğunu analiz edebiliyorlar. Biz bu ziyarette şunu da anladık ki üretim bölgelerimiz dışındaki çiftçilerimizde bizim faaliyetlerimizi çiftçimize sağladığımız katkıyı iyi bir şekilde takip ediyorlar. Burayı da bir örnek olarak görüyorlar. Gönlümüz arzu eder ki orta Anadolu da ki tüm çiftçilerimiz kayseri şeker çatısı altında sözleşmeli üretim yapmaya imkan bulsunlar. Ama Türkiye de bölgeler şeker kurumu tarafından belirlendiği için bizim bu konuda herhangi bir politika yapma imkanımız yok. Ama temennimiz orta Anadolu da bizimle çalışmak isteyen çiftçilerimiz isteriz ki kotaları ile beraber buraya devredilme imkanı ortaya çıksın. Çiftçilerimizde bunu istiyorlar. Siyasetçilerimizde destek sağlasınlar. Şeker kurumu Türk şeker buna onay versin. İsteyen çiftçilerimizde bizim bünyemizde üretim faaliyetlerinde bulunabilsinler. Böylece kayseri şekerin vermiş olduğu kaliteli hizmetten daha fazla çiftçinin yararlanabilme imkanı ortaya çıksın. Türkiye de şeker sektörünün ayakta kalabilmesi için başarılı işlerin yürütülmesi lazım. Bunu da en başarılı şekilde yürüten şirket kayseri şeker. Kayseri şeker başarısını devam ettirdikçe başka şirketlerde kayseri şekeri örnek alacak. Bunu bekliyoruz ve ümit ediyoruz. Ben buraya kadar gelen çiftçi ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayvacık İlçesinde Karakovan Dağıtımı YapıldıÖnceki Haber

Ayvacık İlçesinde Karakovan Dağıtımı Yap...

Limonda Erken Hasat KaybettirirSonraki Haber

Limonda Erken Hasat Kaybettirir

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar