Şekerbank

Öztrak: Her Çiftçinin 68 Bin 386 TL Alacağı Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öztrak: Her Çiftçinin 68 Bin 386 TL Alacağı Var
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Her bir çiftçi ailesinin 2007’den bu yana birikmiş 68 bin 386 TL alacağı var. İlk defa tek adam parti devleti rejimine geçildikten sonra çiftçiye destekleri taksit taksit ödenmeye başladı”.
Tofidass

CHP Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında tarım konusunda değinen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Faik Öztrak şunları söyledi:

ÇİFTÇİ ÜRÜN FİYATIYLA MALİYET ARSINDA EZİLDİ
Çiftçilerin artık deposunu daha pahalı doldurduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak; “Aslında ekonomik olarak tüm vatandaşlarımız çok ciddi sıkıntılar içinde. Ama bu sıkıntılardan en fazla etkilenen kesimlerin başında da çiftçilerimiz geliyor. Bu iktidar elinde iki Trakya’dan daha büyük bir alan artık ekilip biçilmiyor. Bu iktidar iş başına geldiğinde 140 litrelik traktör deposu 191 TL’ye doluyordu. Bugün 897 TL’ye doluyor. Çiftçi bir kilogram gübre için 1,7 kg buğday satarken; şimdi ancak 2,3 kg buğday sattığında bir kg gübre alabiliyor. Çiftçiler ürün fiyatıyla, girdi maliyeti arasında ezilip kaldı. Aynı çiftçilerimize kanunun emrettiği destek de bu iktidar kadroları tarafından çok görüldü. Her bir çiftçi ailesinin 2007’den bu yana birikmiş 68 bin 386 TL alacağı var. İlk defa tek adam parti devleti rejimine geçildikten sonra çiftçiye destekleri taksit taksit ödenmeye başladı. Yağlı tohum desteklerinin yüzde 70’ini ödediniz. Hala daha yüzde 30’u bekliyoruz. Ödedik ödeyeceğiz diyorsunuz nerede?” dedi.

BUNLAR NE ARA BU KADAR SOSYETE OLDULAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hasat Bayramında galoşla tarlada yer almasını eleştiren Öztrak; “Tarım devriminin yapıldığı bu topraklarda tarımı bitirdiler. Aslında iktidarın çiftçiye, tarıma bu yaklaşımını en güzel son dönemde gazetelerde yayınlanan bir fotoğraf karesi özetliyor. Tarlanın çamurunun, tarlanın tozunun ayağına bulaşmasından korkan Saray’ın kibirlisi tarlaya ayağında galoşla girmiş. Bunlar ne ara bu kadar sosyete oldular? Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Topraktan bu kadar korkmak neden? Ayağını tarlanın bereketli çamuruna değdirmeyen, pabucunu toprağın tozuna bulaştırmaktan korkan biri, çiftçimizin çektiği sıkıntıları nasıl anlayacak? Biz boşuna demiyoruz bunlar milletten koptu diye…” dedi.

BU DEFA GERÇEKTEN TÜRKİYE’DE OLMAYANI YAPTILAR
Eleştirisine devam eden Öztrak; “Bu memlekette ne varsa ben getirdim, ben yaptım” diye övünüyorlardı. Çoğu tabi kendilerinden önceki iktidarlar tarafından getirilmişti. Ama bu defa gerçekten Türkiye’de olmayanı yaptılar. Tarlaya paçalarını da koruyan uzun konçlu galoşla giren ilk siyasi olmayı başardılar. Sarayından millete dürbünün tersiyle bakanlar, elbette tarlaya da galoşla girecekler. Ama milletimiz durumun gayet güzel farkındadır. Sabırla bundan sonra önüne gelecek ilk sandığı beklemektedir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 tonluk boğa 40 bin TL’ye satışa çıkarıldıÖnceki Haber

2 tonluk boğa 40 bin TL’ye satışa çıkarı...

1.3 tonluk ’Paşa’ 25 bin TL’ye alıcısını bekliyorSonraki Haber

1.3 tonluk ’Paşa’ 25 bin TL’ye alıcısını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar