Şekerbank

Organik Arıcılar Artık Çadırda ve Karanlıkta Kalmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organik Arıcılar Artık Çadırda ve Karanlıkta Kalmayacak
Tofidass

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan tören ile, İpekyolu kalkınma ajansınca finanse edilen ve İl Müdürlüğünce yürütülen "Organik Arı Ürünlerinin İnovatif Yöntemlerle Katma Değerinin Arttırılması Projesi" kapsamında Organik arıcılık yapan arıcılara 19 adet Arıcı Karavanı 19 adet Elektrik Üreten Güneş Enerjisi Paneli dağıtımı yapıldı.

Dağıtımı yapılan bu karavanlarla artık arıcılar arazi şartlarında çadırda ve karanlıkta kalmayacaklar. Karavanlar üzerine monte edilen güneş enerjisi panelleri ile aydınlanma sağlanabileceği gibi, televizyon, cep telefonu şarjı ve mini buzdolabı çalıştırılabilecek, bal hasadı zamanında motorlu süzme makinesi çalıştırılabilecektir. Arıcılar bu sayede arazi şartlarında konforlu yaşam ortamına kavuşmuş olacaklardır. Dağıtılan karavanların tekerlekli olması sayesinde gezginci arıcılık yapan arıcılar arıları nereye giderse karavanlarını da oraya taşıyabileceklerdir.

Vali Yardımcısı Murat Süzen törende yaptığı konuşmada; "Adıyaman'da, 2023 hedeflerine ulaşılacak önemli çalışmalar yapıldığını, badem üretiminde de önemli bir yeri bulunan kentin hem arıcılıkta hem de bademde belirli bir noktaya geleceğini, 19 arıcının taşınabilir konteynerlerine kavuşmasının önem taşıdığını" kaydetti. Süzen, "Adıyaman, tarım alanında kendini daha net ifade edebileceği, markalaşacağı ürünler ortaya koyuyor. Bunların en başında da badem ve arıcılık geliyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ise; "Milli Tarım Projesi kapsamında Adıyaman'da 100 bin dekar badem ve 110 bin arı kovanı hedefiyle yola çıktıklarını" söyledi. İpekyolu Kalkınma Ajansına katkılarından dolayı teşekkür eden Alan, "Bugün burada 19 arı üreticisine daha iyi gezginci arıcılık yapabilecekleri ve taşınabilir konteyner dağıttık. Bu konteynerlerin üzerine monte edilmiş güneş enerjisi panelleri bulunuyor. Artık cefakar arıcılarımız karanlıkta kalmayacak. Üreticiler, yaylada güneş enerjisiyle enerji ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Ayrıca hasat döneminde bal süzme makinelerini de bu enerjiyle çalıştırabilecekler." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
100 Kadın Girişimciye 5 Bin TavukÖnceki Haber

100 Kadın Girişimciye 5 Bin Tavuk

Özen: 'Hedefimiz her zaman sağlıklı ürünler üretmek olmalı'Sonraki Haber

Özen: 'Hedefimiz her zaman sağlıklı ürün...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar