Şekerbank

Ordu’da Tezgahın En Pahalısı Barbun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ordu’da Tezgahın En Pahalısı Barbun
ORDU'DA BALIK TEZGAHLARININ EN PAHALISI BARBUN OLDU.
Tofidass

Ordu’da balık av sezonun açılması ile birlikte tezgahın en pahalı balığı 15 liradan satılan barbun oldu.
Ordu’da 1 Eylül’de başlayan balık av sezonu ile tezgahlar balıklarla dolarken, sezonun açıldığı 1 Eylül’den bu yana tezgahların en yüksek fiyatlı balığı 15 liradan satılan barbun oldu.
Sezonun açıldığı ilk günlerde kilosu 15 TL olan barbun balığı bu günlerde de aynı fiyattan satılmaya devam ediyor. Ordulu balıkçılarda bu günlerde en pahalı balık olan barbunu 12 liraya satılan mezgit ve 10 liraya satılan istavrit takip ediyor. Tezgahları bu yıl erken süsleyen yerli hamsinin kilosu’da 10 TL’den müşteri buluyor. Altınordu ilçesi Düz Mahalle’de balıkçılık yapan 52 yaşındaki Çoşkun Akgün, balık fiyatlarının geçen yıla oranla arttığını söyledi. Denizdeki balıkların azalmasına bağlı olarak fiyatların arttığını belirten Akgün, ilerleyen yıllarda balık oranlarının azalacak olmasının kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti.
"BALIKÇILAR DAHA DUYARLI OLMALI"
Büyük teknelerin daha derinlerdeki balıkları tutuyor olmasının balık fiyatlarını etkilediğini ve ilerleyen yıllarda balık oranlarında azalmalar yaşanabileceğini ifade eden Akgün, "Sezonun açıldığı ilk günden bu yana barbun 15 TL’den satılıyor. Bugüne kadar sattığımız en pahalı balık barbun oldu. Bu yıl fiyatlar sezonun başı olmasına rağmen yüksek seyrediyor. Mezgit 12 TL, istavrit ve palamut 10 TL, hamsi 10 TL, bu yıl balık geçen yıla oranla az olacağa benziyor. Balıkçılarımızın bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Cihazlar en dipteki balığı bile tutuyor. Balıkçı bir ağ atmaya 50-60 kasa hamsi çıkartıyor. Bu aylarda bu kadar hamsi çıkarılması ilerleyen dönemler için bizi tedirgin ediyor. Bu durum diğer balıklar içinde aynı etkiyi yapıyor. Fiyatlar geçen yıla göre yüksek. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşın evine balık girmiyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üretici Zeytin Güvesinden Zarar GördüÖnceki Haber

Üretici Zeytin Güvesinden Zarar Gördü

Dereden Eliyle Dev Turna YakaladıSonraki Haber

Dereden Eliyle Dev Turna Yakaladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar