Şekerbank

Öğrencilere gıda israfı eğitimi verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilere gıda israfı eğitimi verildi
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gıda israfına dikkat çekmek için öğrencilere eğitim verildi.
Tofidass

‘Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafına Karşı Farkındalık Günü’ kapsamında, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Kültür ve Sanat Merkezi’nde Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte; gıda israfını engellemek ve toplumda bilinç oluşturmak amacıyla, öğrenciler kırık ekmek ve kek kırıntılarından çikolatalı toplar hazırladı. 23 Nisan Ortaokulu öğrencileri tarafından artık ekmek ve kek kırıntılarından ikramlıkları hazırlarken öğrencilere, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ile birlikte, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Arslan ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy'da eşlik etti.

Etkinlikle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam; “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün yaptığı çalışmada dünyada 1.3 milyar ton gıdanın ülkemizde de 18.2 milyon ton gıdanın çöpe atıldığı ile ilgili bir araştırması var. Birleşmiş Milletler 74. oturumunda buna dikkat çekerek uluslararası gıda israfı kaybının önlemesi için 29 Eylül'ü farkındalık günü ilan etti. Tarım ve Orman Bakanlığımız 2020 yılında 'gıdanı koru, sofrana sahip çık' kampanyasıyla tüm ülkede kampanya başlattı. Gıdaların çöpe gitmesini önlemek, atık gıdalardan yeni bir gıda yapmak ve yemek firmalarında çıkan yemeklerden hayvan yemi yapılmasıyla ilgili birçok çalışma yapıldı. Yine bakanlığımızın özellikle ekmek israfını önlemeye yönelik ciddi çalışmaları var. Burada ise artık olan ekmeklerin, keklerin parçalarını bir araya getirerek yeni bir ürün oluşturarak israfı önlemek için çalışmalar yapıyoruz. Her doğan çocuğun açlık ve yoksulluk tehlikesi vardır. Bunları göz önünde bulundurmamız gerekiyor" dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler zamanlarının çok güzel geçtiğini ve insanların gıda ürünlerinde israf yapmamaları gerektiğini dile getirildi. Etkinlik, katılımcı öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesi ve hazırlanan ikramlıkların misafirlere sunumuyla son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fıstık deposu sahibine idari para cezası uygulandıÖnceki Haber

Fıstık deposu sahibine idari para cezası...

Bakan Yumaklı: “Özellikle krizlere dayanıklı sistemler oluşturmak zorundayız”Sonraki Haber

Bakan Yumaklı: “Özellikle krizlere dayan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar