Şekerbank

Mühendislere Analize Dayalı Bitki Besleme Eğitimi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mühendislere Analize Dayalı Bitki Besleme Eğitimi Verildi
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarımı daha ileriye taşımak için düzenlediği eğitim ve yayım faaliyetlerine devam ediyor.
Tofidass

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarımı daha ileriye taşımak için düzenlediği eğitim ve yayım faaliyetlerine devam ediyor.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Tarım sektöründeki yaşanan gelişmeler sebebiyle geleneksel yöntemler ile teknolojiden uzak ve geri kalmış bir şekilde üretim yapan işletmeler sektörde tutunamamaktadır. Hemen hemen tüm sektörler yoğun rekabet ortamında tutunabilmek için teknolojik gelişmeleri takip etmeye mecbur kalmışlarıdır. Tarım da bu sektörlerin başında gelmektedir.  Yaşanan teknolojik gelişmeleri takip etmek ve tarımsal uygulamalarda kullanmak ancak eğitim ile mümkündür. İl Müdürlüğü olarak verdiğimiz eğitimler ile tarım sektörünün katma değerini yükseltmeyi amaçlıyoruz.

 Tarım birçok bileşeni içinde barındıran bir sektördür. Bunların başında da gübreleme gelmektedir. Bitkinin sağlıklı büyümesi ve ürünlerin kalitesi için elzemdir. Bilinçsiz yapılacak gübrelemeler hem çevresel hem de ekonomik açısından olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Bilinçli gübreleme yapmak doğru analiz ile mümkündür. Yapılacak doğru analizler ile toprağa ihtiyacı olan gübre verilerek hem gereksiz gübre kullanımının önüne geçilebilir hem de üretimde verim ve kalite artırılabilir. Bu kapsamda Serbest Tarım Danışmanları ve Ziraat Mühendislerine yönelik olarak verdiğimiz “Bitki Besleme ve Analize Dayalı Gübrelemenin Önemi” konulu eğitimde “Örtüaltı Üretimde Genel Gübreleme”, “Besin Elementlerinin Bitkideki Noksanlık Belirtileri”, “Antalya Tarım Topraklarının Genel Özellikleri”, “Gübre Denetim Çalışmaları” konuları uzman eğitmenler tarafından anlatıldı. Son olarak soru cevap bölümünde Eğitime katılan Serbest Tarım Danışmanları ve Ziraat Mühendisleri Konu ile ilgili sorularını uzman eğitmenlere sorma şansı buldular.”

Gün boyu süren eğitimin ardından eğitime katılan Serbest Tarım Danışmanları ve Ziraat Mühendislerine katılım belgeleri İl Müdür V. Gökhan Karaca tarafından takdim edildi. Katılımcılara hitap eden İl Müdür V. Gökhan Karaca “ Eğitim her alanda olduğu gibi tarım sektörü için de çok önemlidir. İl müdürlüğü olarak bu tarz eğitimleri çok önemsiyoruz. Sizlerin de eğitimler hakkındaki görüşlerinizi önemsiyoruz. Sizden gelen talepler sonucunda düzenlediğimiz bu eğitim de bunun bir göstergesidir. Umarım aldığınız bu eğitim hem sizler hem çiftçiler hem de Antalya ve ülkemiz tarımı için yararlı olur” dedi.

Eğitim sonunda katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli’de 6 Günde Bin 692 Gıda İşletmesi DenetlendiÖnceki Haber

Denizli’de 6 Günde Bin 692 Gıda İşletmes...

Üretici Ve İhracatçı El Ele Türk Üzümünü Zirveye TaşıdıSonraki Haber

Üretici Ve İhracatçı El Ele Türk Üzümünü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar