TOFİDAS

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yeşilüzümlü’de şarap üretimi başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğla Büyükşehir Belediyesi Yeşilüzümlü’de şarap üretimi başlattı
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile başlattığı proje kapsamında, modern tesislerde ilk deneme şarap üretimini gerçekleştirdi ve bölgedeki geleneksel bağcılığı geleceğe taşıyor.
Çim Sınırlayıcı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokol kapsamında ilk deneme şarap üretimi gerçekleştirildi. Hasat edilen üzümler, Fethiye Karaçulha Meyve ve Sebze Toptancı Hali’nde yer alan şarap üretim tesisinde işlenerek şaraba dönüştürülecek.

Tesis, kooperatif ortaklarının kullanımına sunuldu ve yılda 45 bin şişe üretim kapasitesine sahip olacak. Saatte en az 3 ton üzüm işleme kapasitesiyle butik üretim yapan kooperatifler, modern tesis sayesinde daha kaliteli ve markalı ürünler ortaya koyacak.

Koleksiyon Bağı Projesi ile Yeşilüzümlü’de 17 bin metrekarelik alanda 36 çeşit ve 2 bin 650 kök üzüm yetiştirilmeye başlandı. Proje, hem yerel hem endüstriyel üzüm çeşitlerini koruyarak bölgeye özgü bağcılık kültürünü geleceğe taşıyor. Toplam maliyeti 10 milyon 612 bin TL olan yatırım, geleneksel bağcılığı modern üretimle buluşturuyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Ziraat Mühendisi Fazıl Kavukoğlu, “Koleksiyon bağı ile Yeşilüzümlü’nün bağcılık geleneğini koruyor ve geleceğe taşıyoruz. Başkanımız Sayın Ahmet Aras öncülüğünde, kooperatifleri desteklemeye ve markalaşma çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ercan Arıcan, ilk deneme üretimini değerlendirerek, “Şarap üretim tesisimizi faaliyete geçirdik. Büyükşehir Belediyesi desteğiyle markalaşma yolunda ilk adımı attık. Bugün 4 ton üzümle deneme üretimi gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Üreticiler de modern tesis imkanları sayesinde geleneksel ürünlerini daha kaliteli biçimde üretme imkânı bulduklarını belirtti. Üzüm üreticisi Saffet Işık, “Kooperatifimizden topladığımız üzümleri buraya getiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a teşekkür ederiz” dedi. Ayşe Çetin ise bağcılığın bölge için bir gelenek olduğunu vurguladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, projenin hem üreticiye hem bölgeye katkı sağladığını belirterek, “Geleneksel bağcılık bilgeliğini modern tesislerle buluşturuyoruz. Kooperatiflerimizle birlikte kaliteyi, markalaşmayı ve sürdürülebilir üretimi ön plana çıkarıyoruz. Bu sayede hem üreticimize hem turizme katkı sağlıyoruz” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi atıl tarım arazilerini üretime kazandırıyorÖnceki Haber

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi atıl tar...

Edirne Belediyesi, Kadın Çiftçilere Besi Yemi Desteği BaşlattıSonraki Haber

Edirne Belediyesi, Kadın Çiftçilere Besi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar