Şekerbank

Milas Belediyesi Kooperatifleri Desteklemeye Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milas Belediyesi Kooperatifleri Desteklemeye Devam Ediyor
Milas Belediyesi ve S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi arasında protokol imzalanacak.
Tofidass

Milas Belediyesi ile S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi (PİNKOOP) arasında imzalanacak protokol ile arıcılık faaliyeti yürüten kooperatif üyesi üreticilerimize şeker desteklemesi yapılacak.

İlçede doğal, sağlıklı, güvenilir ve hijyenik koşullarda bal üretimi, kovandan sofraya ve pazara kadar olan sürecin iyileştirilmesi, yaygınlaştırılması, arı ürünlerinde kalite ve verim artışının sağlanması, çam balının tanınırlığının arttırılması, bölge halkının kooperatifleşmesinin sağlanması ve üreticilerin desteklenmesi amacı ile Milas Belediyesi ile PİNKOOP arasında bir iş birliği protokolü imzalanacak.

Milas Belediyesi ve S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi arasında imzalanacak olan ‘’Arıcılık, Arı Ürünleri ve Bal Üretiminde Verimliliğin ve Kalitenin Arttırılması Projesi’’ kapsamında  PİNKOOP üyesi 47 arıcıya 11 ton 150 kilo şeker desteği sağlanacak.

Artan girdi ve üretim maliyetleri, ilçemizi etkileyen yangın felaketi ve iklim krizinin üreticileri olumsuz anlamda etkilediğini belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Yaşanan tüm olumsuzluklara karşı üreticilerimizin tek başlarına mücadele etmeleri mümkün değil. Üreticilerimizin artan maliyetlere karşın üretimlerini sürdürebilmeleri için en verimli yol kooperatifler etrafında örgütlenmeleri. Belediyemiz ile PİNKOOP arasında imzalayacağımız bu protokol ile kooperatifçiliği özendirirken aynı zamanda da üreticilerimizi destekleyeceğiz. Yine bu protokol çerçevesinde yapacağımız çalışmalarla Milas’ımızın en değerli ürünleri arasında yer alan Milas Çam Balının tanınırlığını ve pazardaki payını arttırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreten, kazanan ve kazandıran bir Sakarya’yı inşa ediyoruzÖnceki Haber

Üreten, kazanan ve kazandıran bir Sakary...

Soyer: “Doğru yolda gidiyoruz”Sonraki Haber

Soyer: “Doğru yolda gidiyoruz”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar