Şekerbank

Mezitli Belediyesi Tarımsal Üretim ile Aşevi'ne gönüllü destek veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mezitli Belediyesi Tarımsal Üretim ile Aşevi'ne gönüllü destek veriyor
Mezitli Belediyesi Sera Üretim Alanı, oluşturulan gönüllü ekip ile birlikte her geçen gün üretim kapasitesini arttırıyor.
Tofidass

Daha önce pek fazla faaliyet göstermeyen Mezitli Belediyesi Sera Üretim Alanı bu aralar aktif bir şekilde çalışıyor. Tüm sorumluluğu üzerine alan ve 4 kişiden oluşan gönüllü ekip, seranın bakımını yaptıktan sonra çeşitli sebzeler yetiştirerek, örnek bir davranış sergiliyor. Zamanının bir çoğunu burada geçiren emekli gönüllüler, serada yetiştirdikleri ürünleri Mezitli Belediyesi Aşevi'ne gönderiyor. Hiçbir karşılık beklemeyen gönüllüler, serada bulunan bitkilerin ve toprağın bakımını da üstlenmiş durumda. Titizlikle yetiştirilen; fasulye, biber, domates gibi benzeri sebzeler aşevinde yapılan yemeklerde kullanılıyor.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Gönüllüler tarafından dayanışma ruhu ile birlikte yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Tarhan, seradaki mahsullerle de yakından ilgilendi. Serada üretilen ürünlerin tadına da bakan Başkan Tarhan, bu tür çalışmalardan herkesin örnek alması gerektiğinin vurgusunu yaptı. Gönüllü ekiplerin çalışmalarıyla beraber seranın düzene girdiğini belirten Başkan Tarhan,"Burada bulunan dört arkadaşımızı kutluyorum. Kendi imkanlarıyla yetiştirdikleri seraya gözü gibi bakıyorlar. Bunun yanında serada Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir davranış sergileniyor. Üretilen sebzeler, Aşevimizde hazırlanan yemeklerde kullanılarak, dar gelirli vatandaşlara ulaştırıyor" şeklinde konuştu.

HİÇ BİR ÇIKAR GÖZETMİYORUZ

Serada görevli gönüllü arkadaşları adına düşüncelerini dile getiren gönüllü emekli astsubay Salman Kalender,"Burada belediye gönüllüsü olarak çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Zamanımızı kahvehanelerde geçirmektense 4 arkadaş buranın bakımıyla ilgileniyoruz. Serada yaptığımız çalışmalarımızı, kesinlikle parasal olarak yapmıyoruz. Hiç bir çıkar gözetmiyoruz. Buradaki amacımız, dar gelirli vatandaşlarımıza bir nebzede olsa katkı sağlamak. Bu katkının en büyük mimarı olan belediye başkanımız Neşet Tarhan'a da bizlere böyle bir fırsat sunduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akkaraman Irkı Damızlık Koçların Dağıtımı Yapıldı.Önceki Haber

Akkaraman Irkı Damızlık Koçların Dağıtım...

Tarimsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Tarimsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar