Şekerbank

Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı
Tofidass

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan en son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Afyonkarahisar, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile yarın Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Bursa, Bilecik ve Kütahya'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın Orta Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyıları, Sinop, Giresun, Trabzon'un batı ve doğu kesimleri ile Rize çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara ile Ülkemizin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derece azalacağı ve mevsim normallerine düşeceği, Akdeniz ile Doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette; Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına(40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların yarın Orta Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyıları, Sinop, Giresun, Trabzon'un batı ve doğu kesimleri ile Rize çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın Marmara ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına(40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sivrihisar’da Arazi Tahribatı ÖnlenecekÖnceki Haber

Sivrihisar’da Arazi Tahribatı Önlenecek

Güney Marmara Kadın Kooperatifleri Nilüfer’de buluştuSonraki Haber

Güney Marmara Kadın Kooperatifleri Nilüf...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar