Şekerbank

Meralar Kanal İstanbul’a kurban ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meralar Kanal İstanbul’a kurban ediliyor
Ak Parti (AKP) meraları Kanal İstanbul'a feda ediyor. Düzenleme yasalaşırsa et fiyatları uçuşa geçecek!
Tofidass

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “çılgın” projesi Kanal İstanbul’u hayata geçirebilmek için bilimsel uyarılara sırt çeviren Ak Parti (AKP) Hükümeti, proje uğruna hem hayvancılığı bitirecek hem de et fiyatlarını daha da zamlandıracak yeni bir adım daha attı. 

Hükümet, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen ve içerisinde Kanal İstanbul projesinin kamulaştırma yönteminin de yer aldığı torba tasarıya yeni bir madde ekledi. Gece yarısı Ak Parti (AKP)’li vekillerin önergesiyle torbaya giren maddeye göre, Kanal İstanbul proje alanının içinde kalan tüm mera, yaylak ve kışlakların vasıfları Ulaştırma Bakanlığı tarafından kaldırılıp Hazine adın tescil edilecek. Böylece Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinin yer aldığı Trakya bölgesindeki yaylak, kışlak ve mera alanları kanalın altında kalacak. Ayrıca kanalın etrafındaki meralar da betona dönüşecek.

ETE KANAL ZAMMI GELİR

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İstanbul Şube Başkanı Ahmet Akalık, mera alanlarını yok edecek yeni madde yüzünden Türkiye’de et fiyatlarının daha da zamlanacağını, ithalatın artacağını, hayvan üreticilerinin iflaslarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Türkiye’nin 15 milyon ton kaba yem, 5 milyon ton karma yem açığı olduğuna işaret eden Akalık, “Hükümet hem etin fiyatını düşüreceğim diyor, hem de meralarını yok ederek hayvancılığı baltalıyor, halkın ucuz et yemesini önlüyor. İstanbul’un en verimli tarım arazileri Trakya yakasında. Kanal nereden geçerse geçsin tarım arazilerini yok edecek. Etrafına kurulacak şehir tarım arazilerini bitirecek. Havaalanı zararı katlayacak. Et üretimi azalacak, üretici yok olacak, fiyatlar zamlanacak, ülke ithalatla beslenir hale gelecek” dedi.

ANAYASA ÇİĞNENİYOR, PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu önergenin Meclis’teki görüşmeleri sırasında Ak Parti (AKP)’yi Anayasa ile güvence altına alınmış mera alanlarını ranta peşkeş çekmekle suçladı. Maddeyle 20 bin dekarlık birinci sınıf tarım alanının hiçbir denetime tabi olmadan keyfi şekilde heba edileceğini belirten Gaytancıloğlu, “Bu nasıl bir tarım politikası? Bu politikayla et fiyatları tabi ki artar. Merayı, üreticiyi korumuyorsunuz kurtuluşu ithalatta arıyorsunuz. Hukuk tanımadığınızı biliyoruz ama bu kadarı da olmaz. Et ithal ettiğimiz ülkeler meralarını gözleri gibi koruyorlar. Karşılığında bedava yem alıyorlar. Siz ise meraları inşaata açıp peşkeş çekiyorsunuz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık kabuğundaki sırÖnceki Haber

Fındık kabuğundaki sır

Büyükşehir'den üreticiye destekSonraki Haber

Büyükşehir'den üreticiye destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar