Şekerbank

Mera Alanlarında Gübreleme Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mera Alanlarında Gübreleme Başladı
Tofidass

Samsun’da Mera Islah ve Amenajman Projeleri yürütülen mera alanlarında ilkbahar gübrelemesi yapılmaya başlandı.

Bafra İlçesi Emenli Mahallesi’nde çalışmaları yerinde inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam’a; Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman TOSUNER, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ömer BAYKUT, Tahıl Üreticileri Birlik Başkanı Hasan TOKER, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet GÜREŞ, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Namık AKGÜL, teknik elemanlar, Emenli mahallesi muhtarı Alaaddin UZAN ve Emenli mahallesi sakinleri eşlik etti.

İl Müdürü Sağlam burada yaptığı konuşmasında: “Emenli Mahallemizdeki 2.300 dekar mera alanında Mera Islah ve Amenajman Projesi yürütülmektedir. Mahallemizdeki 1.241 adet büyükbaş, 1.396 adet küçükbaş hayvanın otlatma yaptığı meralarda verimliliği artırmak ve sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında 786 dekar mera alanına 26 CAN gübrelememizi gerçekleştiriyoruz. 

İlimizde Mera Islah çalışmaları yürüttüğümüz Bafra İlçesi Harız, Kaygusuz, Elifli ve Emenli Mahalleleri, Alaçam İlçesi Gökçeboğaz Mahallesi, Çarşamba İlçesi Yukarıdikencik ve Akçatarla Mahallesi, Havza İlçesi Ortaklar, Dereköy- Ilıca, Kale ve Demiryurt Mahalleleri ile Lâdik İlçesi İskaniye, Mazlumoğlu ve Çadırkaya Mahallerimizde toplam 7.790 dekar mera alanlarında gübreleme çalışmalarına bugün itibariyle başladık. Verimliliğin artırılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için bu çalışmaları düzenli bir şekilde her yıl yürütmekteyiz. 160.000 dekar olan mera alanlarımızın 55.000 dekarında ıslah çalışmalarımız gerçekleştirilmiştir.

Tüm faaliyetlerimizde olduğu gibi Mera Islah çalışmalarımızda her türlü destek ve imkânları sağlayan başta Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ ve Samsun Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya teşekkür eder saygılar sunarım. Yaklaşan Ramazan ayının tüm İslam âlemine ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nijerya yatırım heyeti Türk fındığına talipÖnceki Haber

Nijerya yatırım heyeti Türk fındığına ta...

Bakan Kirişci: 890 Milyon 642 Bin 249 Liralık Tarımsal Destekleme Ödemelerine Bugün BaşlıyoruzSonraki Haber

Bakan Kirişci: 890 Milyon 642 Bin 249 Li...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar