Şekerbank

Marjinal Tarım Alanlarının Alternatif Bitkisi Ketencik Bitkisinin Hasadı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marjinal Tarım Alanlarının Alternatif Bitkisi Ketencik Bitkisinin Hasadı Yapıldı
Tofidass

2018 Yılı İlkbahar sezonunda Kars'ın Akyaka İlçesinde ekimleri yapılan Ketencik Bitkisi, Akyaka Kaymakamı Doğukan MIZRAK ve Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN'ün katıldığı törenle hasatı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN; ''Ketencik bitkisinin, eski bir kültür bitkisi ve Türkiye'de marjinal tarım alanlarını değerlendirebilecek alternatif bir yağ bitkisi olduğunu söyledi. Ketenciğin yağ elde etmek amacıyla tarih öncesinden beri ekimi yapıldığını,  Ketencik yağının tıpkı keten yağı gibi yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitlerine sahip yağ olduğunu belirtti.

DÜZGÜN; Ketencik'in, kötü koşullara adaptasyon bakımından üstün performanslı ve bitki besin elementi isteği bakımından kanaatkâr bir bitkidir. Ayrıca, yabancı ot rekabetinin iyi olması nedeniyle kimyasal ilaç kullanımına gereksinim duymaması ketenciğin çevre dostu yetiştirme sistemlerine uygun karakterde bitkiler arasında yer almasını sağladığını söyledi.

İlimizin hayvancılığındaki;  kaba yem ve beslenme eksikliğinde açığı, yüksek ot kalitesi karşılayacak buna ilaveten, ham protein miktarının çok yüksek olması sebebi bakımından hayvan beslenmesinde hem besi hayvanlarında hem de süt sığırcılığında yüksek oranda ürün artışı sağlayacağını belirtti.

Bu amaçla; ekim yapan üreticilerimize Müdürlük olarak teknik destek sağladık. Ürünün çıkışları, gelişimi ve biçerdöver biçimi ile ilgili olarak tüm aşamaları takip edilmekte olup sonuçların değerlendirmesi ile çiftçilerimizin bu bitkiden fayda sağlayacağı düşünüldüğü anda gerekli çalışmaları yapacağız.'' dedi.

Akyaka Kaymakamı Doğukan MIZRAK; ''Üreticilerimize hayırlı olsun diyor, mahsullerinin daha da verimli olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meyvecilik Bursa Büyükşehir'le güç kazanıyorÖnceki Haber

Meyvecilik Bursa Büyükşehir'le güç kazan...

Vali Gül Buğday Pazarında İncelemelerde BulunduSonraki Haber

Vali Gül Buğday Pazarında İncelemelerde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar