Şekerbank

Kütahya'ya 21 Diplomalı Çoban Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahya'ya 21 Diplomalı Çoban Daha
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 21 kişiye daha çobanlık eğitimi verildiği bildirildi
Tofidass

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 21 kişiye daha çobanlık eğitimi verildiği bildirildi.
Kursun sona ermesi nedeniyle düzenlenen sertifika teslim törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Özçelik, KTV Şube Müdürü Coşkun Güler ve kursiyerler katıldı.
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, törende yaptığı konuşmada, “Peygamberlik mesleği olan çobanlık sayesinde insanlardan biraz uzak ama Allah’a daha yakın, çoğunlukla kimsenin yapmak istemeyeceği, zor ve meşakkatli olan bu kutsal görevi yaparken, 5 santimetreden daha küçük olan otları koyun ve keçileri otlatarak et, süt, deri ve yün olarak ekonomiye kazandırıyorsunuz.Biz bu kurslarla sizlere bildiğinizi hatırlatıyor, yanlış bildiğinizi düzeltiyor, bilmediklerinizi de öğretiyoruz. Ayrıca bu kursların sonunda sertifika verdiğimiz sürü yöneticilerine ve onları kendi işletmesinde çalıştıranlara 5 bin TL destek veriyoruz. Valiliğimiz ve İl Genel Meclisimiz de Özel İdare bütçesinden sizler için hazırladığımız projelere maddi destek sağlıyor” şeklinde konuştu.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen de kursiyerleri tebrik ederek, kursun teorik bilgiler öğretmenin yanında kursiyerlerin birbirine tecrübe aktarımı dolayısıyla fayda sağladığını, öğrenilen bilgilerin uygulanıp devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.
Kursu başarıyla tamamlayan 21 kursiyer, 120 saat ve 15 günlük kurs süresi boyunca koyun ırkları, barınaklar, bakım-besleme, hastalık ve zararlılar ve sürü yönetiminde temel ilkeler konularında teorik ve pratik eğitim aldılar.
Kütahya merkez Pullar, Kumarı, Yaylababa, Köprüren köyleri ve Siner ve Sazak mahallelerinden katılım sağlayan kursiyerlerden ’Sürü Yöneticisi İstihdamı Desteği’nden yararlandığı açıklandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TİKA'dan Sudan'a hayvancılık desteğiÖnceki Haber

TİKA'dan Sudan'a hayvancılık desteği

Fuarın gözde standı TMOSonraki Haber

Fuarın gözde standı TMO

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar