Şekerbank

Kurbanlıklar Pazara İndi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurbanlıklar Pazara İndi
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Kurbanlık satın alacak olan vatandaşların hayvan pasaport ve kulak küpe numaralarını kontrol etmelerini önerdi.
Tofidass

Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle açılan hayvan pazarını gezerek incelemelerde bulunan Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, yetiştiriciler ve alıcılarla sohbet ederek, pazarın bereketli ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

Canlı hayvan pazarının bayramın üçüncü gününe kadar açık kalacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş; 10 bin küçükbaş, bin beş yüz büyükbaş hayvan kapasiteli pazarda büyükbaş hayvanlar için 210 kapalı padok, küçükbaş hayvanlar içinse 120 kapalı 112 açık padok bulunduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Ertaş hayvan yetiştiricilerinin rahat bir şekilde satış yapmalarına imkân sağlamak için her türlü iyileştirmenin yapıldığını belirterek, şehir merkezinin farklı noktalarında hayvan kesimhaneleri oluşturulduğunu ifade etti.

Tarım ve hayvancılıkta her geçen gün mesafe alındığını belirten Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı; "2002 yılında Tarım ve Hayvancılıktan elde ettiğimiz toplam hâsıla 800 milyon TL civarında iken bugün bu rakam 2,6 milyar TL'ye yükseldi. Bu başarının altındaki en önemli etkenler, köylerimizdeki hayat standartlarının yükseltilerek baraj ve yolların yapılması, sulu tarıma geçilmesi ile Tarım Bakanlığımızın verdiği destek ve hibeler olarak belirtmek mümkün. Bu pazarın hayırlı olmasını, çiftçilerimizin her türlü sıkıntılarında yanlarında olacağımızı belirterek, yaklaşan "kurban bayramınızı tebrik eder, hayırlı alışverişler dilerim" dedi.

Hayvan pazarına gelen tüm hayvanların İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi Veteriner Hekimleri tarafından sağlık ve belge kontrolünün yapıldığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş; "Bakanlık olarak bütün illerde ve ilçelerimizde hayvanlarımızın daha sağlıklı şekilde sizlere ulaştırılması ve hayvancılığımızın geliştirilmesi açısından her türlü tedbirlerimizi aldık. Çok şükür İlimizde her hangi bir bulaşıcı hastalık yok. Hem çiftçilerimizi hem vatandaşımızı koruyoruz. Kullandığımız hayvan takip sistemimiz sayesinde bir hayvan başka il ve ilçeye pasaportsuz geçemiyor. Pasaportların üzerinde hayvanlar ile ilgili her türlü bilgi var. Umut ediyorum ki bu yılda kurbanlıklarımızı sağlıklı bir şekilde alıp satabileceğiz" dedi. Kurbanlık alacak olan vatandaşlarımızın büyükbaş ve küçükbaş hayvanların pasaport ve kulak küpe numaralarını kontrol etmelerini öneren İl Müdürü Gümüş, vatandaşlarımızın hayvan pazarında bulunan veteriner hekimlerimizden her konuda yardım alabileceklerini ifade etti. ​

İl Müdürü Gümüş, ayrıca bayram süresince toplu kesim yerlerinde Veteriner Hekimlerin görev yapacağını belirterek, vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunlarla ilgilenecekleri ve kurbanlık kesim yerlerinde kesilen hayvanların temiz, hijyenik ve sağlık şartlarına uygun bir şekilde kesilmelerine yardımcı olmak ve hayvanların kesim öncesi ve sonrasındaki muayenelerini yapmakla görevlendirildiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmzamızı Attık İlimize Hayırlı OlsunÖnceki Haber

İmzamızı Attık İlimize Hayırlı Olsun

Yeni Geliştirilen Buğday, Arpa ve Çeltik Çeşitleriyle Tarla Günü DüzenlendiSonraki Haber

Yeni Geliştirilen Buğday, Arpa ve Çeltik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar