Şekerbank

Kocadere ve Taşköprü’de “Bal arısının kivi bitkisi polinasyonunda kullanımının yaygınlaştırılması yayım projesi” tarla günü yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kocadere ve Taşköprü’de “Bal arısının kivi bitkisi polinasyonunda kullanımının yaygınlaştırılması yayım projesi” tarla günü yapıldı
Tofidass

Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projeleri kapsamında Yalova  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  geçtiğimiz yıl başlatılan “Bal Arısının Kivi Bitkisi Polinasyonunda Kullanımının Yaygınlaştırılması Yayım Projesi” Kocadere ve Taşköprü’de yapılan tarla günleri ile sona erdi.
Kocadere’de yapılan Tarla gününe İl Müdür V. Selçuk Yaman, İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci,  Şube Müdürleri,  Araştırma Enstitüsü ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünden konu uzmanı Dr. Kemal Kahraman, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Alaybeyoğlu, teknik personeller ve çiftçiler ile Taşköprü’de düzenlenen Tarla Gününe İl Müdür Vekili Selçuk Yaman’ın dışında Şube Müdürleri, teknik personeller ve çiftçiler katıldı.
Kocadere’deki Tarla Gününde İl Müdür Vekili Selçuk Yaman, Taşköprü’deki Tarla Gününde’de İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci yaptıkları konuşmalarda proje ile ilgili bilgiler verdiler.
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projeleri kapsamında iki yıldır İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen proje sonunda; Arının Kivi bitkisinde meyve verimi üzerine etkisi diğer tozlaştırıcı faktörlere göre 6,9 kat daha fazla olduğu, bal arılarını kivi yetiştiricileri bahçelerinde kullanarak, ağaç başına verimlerini, dolayısıyla karlılıklarını arttırdıkları belirlendi. 

Bal Arısının Kivi Bitkisi Polinasyonunda Kullanımın Yaygınlaştırılması Yayım Projesi ilimizde 01 Ocak 2019-31Aralık 2020 yıllarında Altınova-Subaşı, Dereköy, Çiftlikköy-Taşköprü ve Çınarcık-Kocadere havzalarındaki kivi bahçelerinde uygulandı. 

Proje ile kivi meyvesi üreticilerinin bitkilerdeki ortalama 12 günlük çiçeklenme süresi içerisinde bahçe büyüklüklerine göre uygun sayıda arı kolonilerini bahçede bulundurmaları halinde meydana gelecek kalite ve verim artışı Eğitim ve Yayım faaliyetleri ile (Çiftçi toplantıları, demonstrasyon, kitle yayım vasıtaları, tarla günleri)  uygulamalı olarak anlatılarak kivi yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Subaşı, Dereköy, Taşköprü ve Kocaderedeki çiftçilere yayım yapıldı.

Proje sonuçlarının önümüzdeki dönemlerde kitle yayım vasıtaları ile kivi yetiştiricileri ve sektör paydaşlarına tanıtımları yapılmaya devam edilecek.
 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumlarını bu yıl da toprakla buluşturduÖnceki Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumlar...

Samsun'da Aşılama Faaliyetleri Devam EdiyorSonraki Haber

Samsun'da Aşılama Faaliyetleri Devam Edi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar