Şekerbank

KKDYP 11. Etap Hibe Sözleşmesi İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KKDYP 11. Etap Hibe Sözleşmesi İmzalandı
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 11.Etap kapsamında başvurusu uygun görülen bir yatırımcıyla hibe sözleşmesi imzalandı.
Tofidass

KKYDP 11.Etap kapsamında, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi tebliği çerçevesinde, Yalova’da toplam 6 adet proje başvurusu alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda başvurusu alınan projelerin ikisi uygun görüldü. İki projeden 45 gün içerisinde gerekli evraklarını tamamlayan bir yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalandı.

11. Etap KKYDP kapsamında Yalova’da 15 yatırımcının proje başvurusu yaptığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, "Bakanlığımızca bu projelerden 2 tanesinin başvurusu kabul gördü veilgili yasalar gereğince alınması gerekli izin, ruhsat ve onay işlemlerini tamamlayan ilk yatırımcı olan Koyundere Orman Ürünleri Gıda Turizm İnşaat Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. adına Abdullah Gençer ile Hibe Sözleşmesini imzaladık. Programın 8. Etabında Fıstık Çamı İşleme Tesisi kuran yatırımcımız, 11. Etapta da Teknoloji Yenileme ve Kapasite Artırımı başvurusunda bulunmuştu. Bu kapsamda yatırımcımız KDV hariç yaklaşık 110 bin TL civarında bir yatırım gerçekleştirecek. Bunun 55 bin lirasını biz yatırımcımıza hibe olarak vereceğiz. Projenin yatırımcımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Son KKYDP ile birlikte Yalova’da 2006-2017 yılları arasında 36 adet projenin kabul edildiğini ifade eden İl Müdürü Parıldar; "Bu 36 projeden bugüne kadar yaklaşık 25 milyon lira yatırım gerçekleşti. Bu yatırımların yaklaşık 12 milyon lirasını biz yatırımcılarımıza Bakanlık olarak hibe verdik.

KKYDP 12.Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programının da Bakanlığımızca önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Program açıklandığında tüm yatırımcılarımıza gerekli duyuruları ve bilgilendirmeleri yapacağız. Yalova’ya tarımsal konularda yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıların programa ilgi göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Amerikan Beyaz Kelebeği Zararlısına Karşı Mücadele ZamanıÖnceki Haber

Amerikan Beyaz Kelebeği Zararlısına Karş...

Ahududu Dalında Kaldı, Köylü Kadınlar İsyan EttiSonraki Haber

Ahududu Dalında Kaldı, Köylü Kadınlar İs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar