Şekerbank

KİVİDE SERTİFİKALI ÜRETİMDE ÖNEMLİ ADIM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KİVİDE SERTİFİKALI ÜRETİMDE ÖNEMLİ ADIM
Tofidass

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, çiftçilere yönelik projelerle ilgili teknik gezilere devam ediliyor. Kivi yetiştiriciliğinde ''İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü'' Projesi kapsamında düzenlenen Orhangazi ve Bursa teknik gezisine yaklaşık 45 kişilik teknik ekip ve kivi üreticisi katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının finansmanı ile ilimizde 2014 yılından itibaren uygulamaya başlanılan "Kivi Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü  Projesi" ile; çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması ile doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile birlikte gıda güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır.

Ülkemizde ilk defa 1988 yılında Yalova'da  üretilmeye başlanan kivi  2015 yılında 20.000 ton/yıllık  üretim ile ülke üretiminin yaklaşık P sini  teşkil etmektedir. Kivinin bölge ekolojisine uygunluğu, üretim kapasitesinin diğer meyvelerle kıyaslandığında birim alanda yüksek olması ve katma değer getirisinin fazla olması sebebi ile üreticiler için cazip hale gelmektedir. İlimiz ekonomisinin büyümesi açısından büyük önem arzeden kiviyi Yalova'da markalaştırma amacı ile Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ''Kivi Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü  Projesi" uygulanmaya başlamıştır.

Söz konusu proje kapsamında düzenlenen teknik geziye; Altınova, Çiftlikköy ve Çınarcık ilçelerinden 45 kişilik teknik ekip ve kivi üreticilerinin katılımı ile İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Orhangazi ve Bursa' ya iyi tarım uygulamalarının uygulandığı örnek kivi bahçeleri ziyaret edilmiştir. Bu bahçelerde; İyi tarım uygulamaları kontrol noktalarındaki kriterlerin uygunluğu yerinde görülmüş olup, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hacı Ali DİNÇER ve proje koordinatörü Şirin TUNA tarafından iyi tarım uygulamaları prensipleri uygulamalı olarak geziye katılan Yalova kivi üreticilerine anlatılmıştır.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tavuk Kombinasının 2016’da faaliyete geçmesi bekleniyorÖnceki Haber

Tavuk Kombinasının 2016’da faaliyete geç...

Bakan Çelik'ten Flash UygulamaSonraki Haber

Bakan Çelik'ten Flash Uygulama

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar