Şekerbank

Kırşehir'de hububatta rekolte yüzde 100 arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırşehir'de hububatta rekolte yüzde 100 arttı
İç Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden birisi olan Kırşehir'de sel ve dolu zararına rağmen geçen yıla göre hububat üretimi yüzde 100 artış gösterdi
Tofidass

İç Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat ekim merkezlerinden Kırşehir'de sel ve dolu zararlarına rağmen hububat rekoltesi geçen yıla göre yüzde 100 arttı.

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014-2015 üretim yılında ortalama 6 ay süren yağışların ekili arazilerde verim artışını da beraberinde getirdiğini söyledi.

Arpa, buğday, yulaf ve yonca başta olmak üzere hububat rekoltesinde bu sene son yılların rekorunu beklediklerini belirten Şahin, ancak haziran ayında yaşanan dolu ve sel baskınlarının ekili arazilerde yüzde 15 zarara neden olduğunu aktardı.

İl genelindeki 4,5 milyon dekar tarımsal alanın 2,5 milyon dekarında hububat ekildiğini dile getiren Şahin, 2014-2015 üretim yılında hasadın yüzde 90'ının tamamlandığını kaydetti. Şahin, bu yıl buğdayda 1 milyon 104 bin dekar alanda 347 bin ton, arpada ise 899 dekar alanda 253 bin ton rekolte elde edildiğini dile getirdi.

- " Türkiye tarihinin rekorunu kırabilirdik"

Geçen sene dönüm başına 150 kilogram olan verimin bu yıl 300 ton civarında olduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Dolu ve sel zararlarına rağmen geçen yıllara göre yüzde 100 rekolte artışı var. Geçen yıl rekoltemiz ortalama dekar başına 150 kilogramdı. Bu sene verimimiz 300 kilogram. Geçen seneye göre artış yüzde 100. Belki sel ve dolu zararı olmasaydı Türkiye tarihinin rekorunu kırabilirdik. Geçen sene hiç yağış almamıştı, bu yıl çok güzel yağış oldu. 6 ay yağış hiç kesilmedi. Dolu ve sel rekolteyi yüzde 15 etkiledi. Buna rağmen rekolte geçen seneye göre yüzde 100 yüksek. İl genelinde arpa üretiminde dönüm başına 285 kilogram, buğday üretiminde ise 314 kilogram verim elde edilmiştir."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evinin bodrum katında kültür mantarı yetiştiriyorÖnceki Haber

Evinin bodrum katında kültür mantarı yet...

TİKA’dan Kardeş Ülke Azerbaycan’a Tarım ve Hayvancılık Alanında Uzman DesteğiSonraki Haber

TİKA’dan Kardeş Ülke Azerbaycan’a Tarım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar