Şekerbank

Kırsal yatırımlara 252 milyon avroluk yeni hibe paketi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırsal yatırımlara 252 milyon avroluk yeni hibe paketi
Tofidass

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 252 milyon avro hibeyle destekleyeceği yatırımlar için proje başvuru çağrısı ilan etti.

TKDK’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ilan Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkeler için oluşturduğu Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (Instrument for Pre-Accession Rural Development - IPARD) II Programı 3. başvuru çağrı ilanı kapsamında yatırım yapmak isteyen girişimcilerin destek almak üzere yapacağı başvuruları içeriyor.

Yatırımcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak mali desteğin kaynağı AB ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı fonundan oluşuyor. “Kamu kaynağı” olarak da adlandırılan bu destek tutarı geri ödemesiz olarak yatırımcılara kullandırılacak.

Desteklenecek sektörler ve destek bütçesi

“Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri”ndeki süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerine yönelik sunulacak projelerin toplam yatırım tutarının uygun harcama kalemleri için 164 milyon 706 bin avro destek bütçesi ayrıldı.

“Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri”ndeki bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ile paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi ile işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ile yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik sunulacak projelere ise 87 milyon 239 bin avro hibe sağlanacak.

Destek kapsamındaki iller

Destekleme kapsamında Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olmak üzere toplam 42 şehir yer alıyor.

Başvuru tarihleri

Başvurular, belirlenen süreler içerisinde online proje başvuru sistemi üzerinden yatırımın yapılacağı ildeki TKDK il koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak.

“Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri” proje başvuruları 12 Şubat 2018 Pazartesi 09.00’da kabul edilmeye başlanacak, 12 Mart Pazartesi 21.00’de online sistem kapatılacak. Başvurular, online başvurunun çıktısı ve diğer istenen belgelerle 15 Mart Perşembe 18.00’e kadar teslim edilecek.

“Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklar Yönelik Yatırımlar Tedbiri”ndeki başvuruların kabulüne ise 1 Mart Perşembe 09.00’da başlanacak, 2 Nisan 2018 Pazartesi 21.00’de online sistem kapatılacak. Çıktı ve diğer dokümanların 5 Nisan Perşembe 18.00’e kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Yatırım süreleri

Başvurularda yatırım sürelerinin en fazla 18 ay olarak planlanması gerekiyor, taksitlendirmenin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler başvuru çağrı rehberinde yer alıyor.

Başvurularla ilgili 2014-2020 IPARD Programı’nın güncel haline Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının internet adresi (www.tarim.gov.tr) ile TKDK internet sitesinden  (www.tkdk.gov.tr)  erişilebiliyor.

Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren başvuru çağrı rehberinin de (Versiyon 3.0) TKDK resmi internet adresinden temin edilmesi gerekiyor.

Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurum tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmelerin de çağrı ilanı kapsamında dikkate alınarak, söz konusu duyuru ile bilgilendirmelerin Kurumun resmi internet adresinden takip edilmesi gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticilere Tarımsal Destekleme Ödeme MüjdesiÖnceki Haber

Üreticilere Tarımsal Destekleme Ödeme Mü...

Tarım ve Hayvancılık Alanında Yeni Kredi Destekleri GeliyorSonraki Haber

Tarım ve Hayvancılık Alanında Yeni Kredi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar