Şekerbank

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 12. Etap Altıntaş’ta Tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 12. Etap Altıntaş’ta Tanıtıldı
Tofidass

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 12. Etap programı 11. Etapta uygulamaya konulan projelerin incelenmesiyle başlandı. İlk inceleme bölgede tek olma özelliğini de taşıyan Altıntaş Merkez de bulunan Haşhaş ezme ve üretim tesisinde incelemelerde bulunan heyet, ardından Yavuzlar Tarım İbrahim YAVUZ’ a ait Bakliyat Paketleme ve hububat eleme tesisinde incelemelerde bulundu. Daha sonra İsa ASLAN’ a ait Aslan Kardeşler Süt İşletmesi ve Oğuz SÜNGÜ’ ye ait süt işletmesi gezildi. Kaymakam Musa Kazım ÇELİK “İlçeye örnek olan projeler Altıntaş İlçesine ve yöreye büyük katma değer sağlayacak GTHB’nın hibe desteklerinden Altıntaş büyük oranda faydalanıyor girişimci sayısının artmasıyla Altıntaş’ın potansiyeli daha da artacaktır” dedi. Uygulamaya konulan projeler büyük beğeni kazandı.

Teknik incelemelerin ardından Altıntaş Belediyesi toplantı salonunda yapılan 12. Etap bilgilendirme programına Kaymakam Musa Kazım ÇELİK, Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet ATAMAN, Altıntaş İlçe Tarım Müdürü Fatih YILDIZ, Teknik personel ve çok sayıda çiftçi katıldı.

İlçe Müdürü YILDIZ; 11.Etapta Kütahya’da uygulanan %50 hibe sözleşmesi imzalayan 46 Projenin 13 tanesinin Altıntaş’tan olmasının bizleri sevindirdiğini, ancak bu sayının daha fazla olması gerekliğinin kazananın Altıntaş olması gerekliliğinden bahsetti. İlçe Müdürlüğü personeliyle birlikte her türlü desteğe hazır olduklarını ve bu yıl çok daha fazla proje beklediklerini belirtti.

İl Müdür Yardımcısı Ahmet ATAMAN; sözlerine başka bir program da olduğu için katılamayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ’ ün selamlarını ileterek başladı. Altıntaş gerek sulama desteklerinde gerek genç çiftçi projesinde gerekse KKYDP’de en istekli ve en başarılı İlçe, Altıntaş’a Bakanlık olarak bu yıl sadece bu projeden 850.000 TL destek verdik. Başarılarından dolayı İlçe Müdürü, teknik personellerini ve Altıntaş’ lı yatırımcıları tebrik ederim. Bu başvuru döneminde de bu başarının tekrarlanacağını umuyorum dedi.

Kaymakam Musa Kazım ÇELİK; Altıntaş’ lı bir kardeşiniz olarak Altıntaş’ın çok daha iyi yerlerde olmasını diliyorum ve istiyorum. Bugün geçen yıl uygulanan projeleri gezdik, hepsi çok güzel yerinde yatırımlar 12. Etapta artarak devam etmesi gerekiyor İlçe Müdürlüğümüz ve biz her türlü destek ve yardıma hazırız. İlçemize hayırlı olsun dedi.

Yapılan konuşmaların ardından destek programının ile ilgili teknik bilgileri İl Müdürlüğü teknik personellerince verildi. Program soru cevapların ardından son buldu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kütük Mantarı Hem Üreticiye Hem Tüketiciye KazandırıyorÖnceki Haber

Kütük Mantarı Hem Üreticiye Hem Tüketici...

Kolombiya Heyetinden Tarım İl Müdürlüğüne ZiyaretSonraki Haber

Kolombiya Heyetinden Tarım İl Müdürlüğün...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar