Şekerbank

Kırsal Kalkınma Hibeleriyle Tarıma Büyük Katkı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırsal Kalkınma Hibeleriyle Tarıma Büyük Katkı
Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından hibe alarak faydalanan Havva Taşbaş adlı kadın girişimcinin işletmesinde zeytin hasadı başladı.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından hibe alarak faydalanan Havva Taşbaş adlı kadın girişimcinin işletmesinde zeytin hasadı başladı.

Hasat sırasında aldığı hibe desteği ile süreç hakkında konuşan Taşbaş Sofralık Zeytin Fabrikası kurma fikri ile ilgili kısa hikayesini de paylaştı. “Bir gün pazarda zeytin satmaya gelen Habib isimli yaşlı bir kişinin pazara getirdiği zeytini satmakta zorlandığını gördüm ve bu durum karşısında neden ilçemizde neden bir zeytin fabrikası yok diye düşündüm ve soluğu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde aldım. Sonrasında ise burada tarladan itibaren sofraya kadar başlayan serüvenim başladı. Bu hibeyi almamda bana desteklerini esirgemeyen İl Müdürlüğü personeline ve süreç içerisinde karşılaştığım zorlukları aşmamda benimle sürekli iletişim halinde olan İl Müdürü Mustafa Özen'e de müteşekkirim. Verilen bu desteğin sadece bana değil bölge çiftçilerine de büyük katkısı oldu. Kurduğumuz fabrika ile zeytin üreticileri ürünlerini değerinde ve yerinde satma şansı buluyorlar. Üreticiler zeytinleri ilçemizdeki fabrikaya getirerek nakliye masraflarından kurtulmuş oluyorlar. Fabrikaya getiremeyen üreticilerin zeytinlerini biz yerinden kendimiz gidip alıyoruz. Toplamada sıkıntı yaşayan çiftçilere de yardım ediyoruz. Bugün de burada yerinde satın aldığımız zeytinlerin hasadında burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Buradan tüm üreticilerimize ve özellikle kadın girişimcilerimize cesur olmalarını verilen bu desteklerden faydalanmalarını öneriyorum. Kendi hikayemin de yeni girişimleri cesaretlendirmesini umuyorum” dedi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklama da ise; "Antalya Manavgat ilçesinde Havva Taşbaş adlı müteşebbisimiz Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında yüzde 50 hibe desteği ile sofralık zeytin fabrikası kurmuştur. Bakanlığımız destekleriyle tarım ve tarıma dayalı sanayiye güç vermeye devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplanan İnek Sütü Miktarı Ağustosta AzaldıÖnceki Haber

Toplanan İnek Sütü Miktarı Ağustosta Aza...

Samsun Tarım İl Müdürü Ay, Dünya Kadın Çiftçiler Gününü KutladıSonraki Haber

Samsun Tarım İl Müdürü Ay, Dünya Kadın Ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar