Şekerbank

Kira Artışının Sahibi Bulunamadı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kira Artışının Sahibi Bulunamadı!
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, özel okullara yüzde 36 zam sınırı getirilirken, TİGEM ve Hazine’ye ait emlak ve arazilerde 2022 yılı kira bedellerine yüzde 79.89 oranında zam yapılmasını eleştirerek, “Bu zammı geri alın” çağrısı yapmıştı.
Tofidass

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun,  özel okullara yüzde 36 zam sınırı getirilirken, TİGEM ve Hazine’ye ait emlak ve arazilerde 2022 yılı kira bedellerine yüzde 79.89 oranında zam yapılmasını eleştirerek, “Bu zammı geri alın” çağrısı yapmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  verdiği yanıtta; zam yetkisinin Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda olduğunu belirterek,  topu ilgili bakanlıklara attı. CHP Vekili Aygun, “O halde zammı kim yaptı. Zam ortada kaldı, zammı yapan ortaya çıkmıyor” dedi. Aygun, yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’yi açıklama yapmaya çağırdı.

Aygun, TİGEM ve Hazine’ye ait emlak ve arazilerde 2022 yılı kira bedellerine yüzde 79.89 oranında zam yapıldığını belirterek, eski bakan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye soru önergesi vermişti.

Aygun, “ Bu durum büyük bir çelişki oluşturmaktadır. 2020 yılında yıllık 2 milyon 843 bin 380 TL 13 kuruş yıllık kira tutarı ödeyen bir üretici, 2021 yılında yüzde 9,25 artışla 3 milyon 558 bin 490 TL, 48 kuruş kira ödemiştir. Aynı üreticiye; 2022 yılında ise yıllık 6 milyon 401 bin 368 TL, 52 kuruş fatura sunulmuştur. Hazine ve TİGEM’in arazi kiralarının da yüzde 36 artışla sınırlanması için harekete geçecek misiniz” diye sormuştu.

YANIT GELDİ

Eski Bakan Pakdemirli, kendisine yönelik soru önergesini pas geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise topu diğer bakanlıklara atarak, bu konuyla ilgili hususların Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uhdesinde olduğu yanıtını verdi.

CHP Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun,  ortaya çıkan tabloyu değerlendirerek, şu çağrıyı yaptı:

“Kira artışlarını kim yaptıysa ortaya çıksın. Zam ortada kaldı. Kimse sorumluluk almak istemiyor, dolayısıyla artışlar aşağıya çekilemiyor. Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, konuyla ilgilenerek, gereğini yapsın, sorumluluğu üstlensin. Sonuçta kaybeden üretici ve çiftçimizdir! Bu ülkenin üreticisine bölgemizde savaş varken daha fazla sıkıntı yaşatmayın!”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TürkTraktör En Yeni Modelleri ile Konya Tarım Fuarı’ndaÖnceki Haber

TürkTraktör En Yeni Modelleri ile Konya...

Benzin ve motorine bu gece de zam geliyorSonraki Haber

Benzin ve motorine bu gece de zam geliyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar