Şekerbank

Kendirlioğlu: Pamuk altın yıllarından birini yaşayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kendirlioğlu: Pamuk altın yıllarından birini yaşayacak

14 Mayıs Dünya Çiftciler günü dolayısıyla Efeler Ziraat Odası 5 bin kişilik keşkek hayrı düzenledi. Dünya Çiftciler günü dolayısıyla bir açıklama yapan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu “Pamuk hasadında bir sıkıntı görmüyorum, Pamuk altın yıllarından birini yaşayacak diye düşünüyorum.“ dedi.

Efeler Ziraat Odası önünde gerçekleşen Keşkek hayrına Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı,  Aydın Gıda Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Öktem, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Oda yönetimi, Muhtarlar ve çiftçiler katıldı.  14  Mayıs Dünya çiftçiler Günü dolayısıyla her yıl düzenledikleri keşkek hayrını bu yıl da gerçekleştirdiklerine belirten  Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu “ Geleneksel hale getirdiğimiz keşkek hayrını maalesef gecen yıl Pandemi dolayısıyla yapamamıştık. Bu yıl yine devam ediyoruz ve artık her yıl yapmayı planlıyoruz. Bu ülkede çiftçiler olduğu müddetçe biz bu etkinlikleri her yıl yaparız çünkü bu yaptığımız keşkek hayrı yine bizim ürettiğimiz malzemelerden ortaya geldi. Etiyle, Buğdayıyla  aklınıza gelen her türlü yiyecek ve içecekleri bizler üretiyoruz.” dedi. 
TÜM DÜNYA EKONOMİK KRİZ YAŞIYOR 
Dünya genelinde yaşanan ekonomik  krizlerden ülkemizinde etkilendiğinin altını çizen Kendirlioğlu “ Özellikle girdi maliyetlerimizin başını çeken akaryakıt, gübre,  zirai ilaç, zirai tohum, elektrik, su giderleri, işçilik maliyetleri artı. Ama başta söylediğim gibi dört ana kalem hemen, hemen bunların hammaddesinin yüzde 90’ı dışarıdan geliyor. Tohum üreten bir ülkeyiz ama tohumda firmaların büyük bir kısmı yabancı.  Rusya, Ukranya savaşı sonrası petrol ve doğalgaz fiyatlar tüm Dünya’da arttı, bu sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın yaşadığı bir sorun.  Tarımdaki enflasyon şu anda yüzde 300 bunu net olarak söylemek gerekir. Biz bu işin içindeyiz, aldığımız kalemler bunu gösteriyor, ama ürettiğimiz ürünler aynı oranda artarsa çiftçiler büyük bir sıkıntı yaşamaz. Ancak ürünlerimiz aynı oranda değer bulmazsa sıkıntı yaşarız ki biz bunu istemiyoruz” diye konuştu.  
AİLE ÇİFTÇİLİĞİ YAŞATILMALIDIR 
Çiftcilerin üretmekten başka çaresi olmadığını ifade eden Kendirlioğlu “Tarım arazilerimiz boş kalmaz ancak sahipleri değişebilir. Bu arazilerin büyük holdinglerin eline geçmesi büyük sıkıntı yaratır, şu anki fiyatları mumla ararız.  Ülkemizde tarımı ayakta tutan aile çiftçiliğidir. Aile çiftçiliği müessesini hiçbir zaman öldürmemeliyiz, ve tüm desteklemeler aile çiftçiliğine göre kanalize edilmelidir. Büyük yatırımcıların, çiftçisi olmayan yatırımcıların teşvik alması bana göre çok doğru değil, çünkü bu tür sıkıntılarda gemiyi ilk önce onlar terk ediyor.  Biz yine işin içindeyiz, zarar etsek te, kar etsek te, az da kazansak, çokta kazansak biz bu işi yapmak zorundayız çünkü başka işimiz yok.” İfadelerine kullandı.  
PAMUK ALTIN YILLARINDAN BİRİNİ YAŞAYABİLİR 
Pamuk üretimine yönelik kamuoyunda yanlış anlamalar yaşanabileceğine söyleyen Kendirlioğlu “ Kamuoyunda şöyle bir yanlış anlama oluyor, Çiftci sürekli ağlıyor,  sürekli destek istiyor şeklinde algılar oluşuyor bu imajı yıkmak için söylüyorum biz sıkıntı olduğunda da, olmadığında da söylüyoruz. Şu anda Pamuk çiftçimiz Dünya fiyatlarında anormal bir dalgalanma olmazsa mevsim sonu hasat zamanı Ekim, Kasım ayı sonlarında herhangi bir sıkıntının yaşanacağını düşünmüyorum, Pamuk altın yıllarından birini yaşar diye düşünüyorum. “ dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şekerbank’tan Dünya Çiftçiler Günü’nde Hasat Mobil’e özel faiz indirimli krediÖnceki Haber

Şekerbank’tan Dünya Çiftçiler Günü’nde...

Dünya Çiftçiler Günü’nde Çiftçiler Geleceğin Tarımı’nı KonuştuSonraki Haber

Dünya Çiftçiler Günü’nde Çiftçiler Gelec...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar