Şekerbank

Kemer Kardeş İlçe Simav’a Teknik Ziyarette Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kemer Kardeş İlçe Simav’a Teknik Ziyarette Bulundu
Antalya’nın Kemer ilçesi Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında kardeş olduğu Kütahya Simav’da çalışma ziyaretinde bulundu.
Tofidass

Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'in yönetiminde ülkemizin 2023 Tarım Vizyonuna hizmet etmek için hazırlanan "Gelin Kardeş Olalım" projesinin kardeş buluşmaları devam ediyor.

Antalya’nın Kemer ilçesi Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında kardeş olduğu Kütahya Simav’da çalışma ziyaretinde bulundu. İlçe Müdürlüğü personeli ve çiftçilerden oluşan heyet öncelikle Simav İlçe Tarım Müdürü ve personeli eşliğinde Simav Kaymakamı Türker Çağatay HALİM’i makamında ziyaret ederek Antalya İl Müdürü Mustafa ÖZEN tarafından gönderilen “Proje İyi Niyet Mektubu”nu takdim etti. Projenin mevcut durumu değerlendirilerek, ilerleyen zamanda yapılacak karşılıklı çiftçi ziyaretlerinin planlaması yapıldı. 23-27 Ekim tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarında Simav İlçesi’nin stant açması ve bu tarihlerde bayan çiftçilerle örtü altı ve organik tarım konularında incelemelerde bulunmak üzere Kemer ilçemize ziyaret planlandı. 4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edildi. Kooperatif başkanından pazarlama ve seralar hakkında bilgiler alındı. Simav’da bulunan jeotermal enerji ile ısıtılan topraksız tarım yapılan bir domates ve bir hıyar serasını ziyaret eden Kemer heyetine üretim teknikleri, jeotermal ısıtma ve üreticilere sağladığı avantajlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kemer İlçe heyeti de Çıralı bölgesinde yapılan organik tarım hakkında sunum yaptı. Simav ilçesinde organik tarım yapılabilecek bölgeler değerlendirildi. Ayrıca Simav İlçesinde yetişen kestane çeşidi için coğrafi işaret alınması konusunda yapılabilecek işlemler değerlendirildi. Kemer heyeti son olarak "Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi " olarak düşünülen sahayı ve bölgede bulunan seraları gezdi. Parsel büyüklükleri ve sera sistemleri konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Simav İlçesinde jeotermal ısıtma sistemli örtü altı muz yetiştiriciliği değerlendirildi ve demonstrasyon kurulması kararlaştırıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balık Boyu Denetimine Takılan 2 Ton Balığa El KonulduÖnceki Haber

Balık Boyu Denetimine Takılan 2 Ton Balı...

Ağrı’da Ayçiçeği Hasadı BaşladıSonraki Haber

Ağrı’da Ayçiçeği Hasadı Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar