Şekerbank

Kayıt dışı ekmek isyanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayıt dışı ekmek isyanı
İZMİR Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, İzmir’deki fırınlarda 2.5 milyon ekmek üretildiğini, kayıt dışı olarak 300 bine yakın ekmek satıldığını, bunun önlenmesi gerektiğini söyledi.
Tofidass

İzmir’deki 450 fırıncıdan 250’sinin kendi odalarına diğerlerinin de ticaret ve sanayi odalarında kayıtlı olduğunu belirten İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, kayıt dışı ekmek üretimi nedeniyle üyelerinin arzu ettikleri kapasitede çalışamadıklarını bildirdi. Özellikle kent dışından getirilen, sağlıksız koşullarda üretilmiş ekmeklerin semt pazarlarında, kaldırımlarda kayıt dışı olarak ucuz fiyata satıldığını, halkın sağlığı ile oynandığını dile getiren Sırtı, "Vatandaş ekmeğini fırından alsın" dedi. Çıkartılan yönetmeliğe göre unlu mamul ürünleri satan iş yerlerinin ekmek üretip satmasının yasak olduğunu dile getiren Sırtı, her gün İzmir’de fırınlarda 2.5 miiyon ekmek üretildiğini, kayıt dışı olarak da 300 bin yakın ekmeğin satıldığını söyledi. Gerekli denetimlerin yapılması ile kayıt dışı ekmek üretimi ve satışının önüne geçilebileceğini vurguladı. 

ASKIDA HELVA EKMEK

Askıda ekmek kampanyasına değinen, bunun her geçen gün yaygınlaştığını dile getiren İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, duyarlı vatandaşlarada teşekkür etti. Mültecilerin bulunduğu ve yoksululuğun yoğun yaşandığı Basmane semtinde, Tarihi Basmane Fırını’ndaki askıda ekmek kampanyasına, duyarlı vatandaşların hem ekmek hem de tahin helvası bağışı yaptığını belirten Sırtı, "Bu fırında sıcacık ekmeğin yanında tahin helvası da ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Kentin birçok yerinde yıllardır askıda ekmek kampanyası sürüyor. Fakat mülteci göçleri, işsizlk nedeniyle bir tek ekmeğe bile muhtaçların sayısı hızla artıyor. Esnafımız bu konuda son derece duyarlı. Her gün bağışlanan yüzlerce ekmek kısa sürede ihtiyaç sahipleri tarafından tüketiliyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selendi'de yeni mahsül tütün alımı başladıÖnceki Haber

Selendi'de yeni mahsül tütün alımı başla...

Sağlıklı Beslenme İçin Sağlıklı Mutfak RehberiSonraki Haber

Sağlıklı Beslenme İçin Sağlıklı Mutfak R...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar