Şekerbank

Kayısı Hasadı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayısı Hasadı Başladı
Tofidass

Meyve çeşitliliği ile ünlü Denizli'nin Pamukkale-Kocadere mahallesi'nde kayısı hasadı başladı.

Kocadere mahallesinin öncü çiftçilerinden Talat Özkan'ın bahçesinde yapılan kayısı hasat gününe Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, Gıda, Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcıları Nejdet Demir, Yılmaz Erkaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, Pamukkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Çalış, diğer daire amirleri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kayısı hasadının başladığı bugün çiftçilerin yanında olmaktan mutlu olduğunu belirten Vali Yardımcısı İsmail KAYGISIZ "Çok şükür bahar aylarında çiftçilerimizin korkulu rüyası olan don zararının olmaması sevindirici. Kayısıların güzelliği göze çarpıyor. Çiftçilerimize bol kazanç diliyorum." dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Sezgin KUTLU "Bakanlığımızın destekleri ile meyve çeşitliliğinde son 10 yılda büyük bir atılım gözlenmektedir. İlimizde yaklaşık 270.000 dekar meyve bahçesi bulunmaktadır. Denizli'de Sarayköy, Çivril Ovalarımız Mersin'den turfanda kayısı üretiminde 2.sıradadır. Tabi bölgemizin iklimi ve toprak yapısı büyük bir avantajdır. Dolayısıyla kayısı İlimiz tarımına ekonomik yönden önemli bir katkı sağlamaktadır."

Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatif başkanı Ferudun ÖZKAN ise "2009 yılından beri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Denizli Ziraat Odası ve Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak eşgüdümlü bir şekilde çalışmanın karşılığını bereketli bir hasat ile alıyoruz. Piyasalarda ise kalitemizle tercih edilmekteyiz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Vali Yardımcısı İsmail KAYGISIZ ve beraberindeki heyet Kocadere'li üreticilerle Mahalle kahvehanesinde biraraya gelerek üreticilerin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmasıyla hasat günü tamamlandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçi borçları desteğin 6 katıÖnceki Haber

Çiftçi borçları desteğin 6 katı

1055 Dekar Kapama Ceviz Bahçesi KurulduSonraki Haber

1055 Dekar Kapama Ceviz Bahçesi Kuruldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar