Şekerbank

Kars’ta bal ve kaşarı terör vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars’ta bal ve kaşarı terör vurdu
TERÖR olayları Kars’ta kaz eti kadar meşhur olan bal ve kaşar peynir satışlarını bıçak gibi kesti.Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde ard arda yaşanan terör olaylarının, turizmden ekonomiye kadar bir çok sektörü zarara uğrattığını belirten Karslı bal ve kaşar satıcısı Celal Acay, işlerinin azalmasından yakındı. Bal ve kaşar satışlarının bu mevsimde tavan yapması gerektiğini belirten Celal Acay, bu yıl ise satışlarda büyük bir düşüş yaşandığını söyledi. Karayolu ulaşımının tehlikeli olması yüzünden Kars’a ne yerli ne de yabancı turist gelmediğini kaydeden Celal Acay, şöyle konuştu:"Turist gelmeyince tonlarca bal ve kaşar elimizde kaldı. Eski satışların 10’da biri bile yok. Tek dileğimiz terörün sona erip, barışın gelmesi. İçsavaşların büyük hasar verdiği Suriye, Irak ve Mısır’ı örnek almamız gerekiyor. Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Kars derken başta hayvancılık ve hayvan ürünleri akla geliyor. Kars’ın başka bir geliri yok. Özellikle bizim bu sektör yabancıya, turiste bağımlı. Ancak şehire kimse gelmeyince iş de olmuyor."
Tofidass

Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde ard arda yaşanan terör olaylarının, turizmden ekonomiye kadar bir çok sektörü zarara uğrattığını belirten Karslı bal ve kaşar satıcısı Celal Acay, işlerinin azalmasından yakındı. Bal ve kaşar satışlarının bu mevsimde  tavan yapması gerektiğini belirten Celal Acay, bu yıl ise satışlarda büyük bir düşüş yaşandığını söyledi. Karayolu ulaşımının tehlikeli olması yüzünden Kars’a ne yerli ne de yabancı turist gelmediğini kaydeden Celal Acay, şöyle konuştu:

"Turist gelmeyince tonlarca bal ve kaşar elimizde kaldı. Eski satışların 10’da biri bile yok. Tek dileğimiz terörün sona erip, barışın gelmesi. İçsavaşların büyük hasar verdiği Suriye, Irak ve Mısır’ı örnek almamız gerekiyor. Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Kars derken başta hayvancılık ve hayvan ürünleri akla geliyor. Kars’ın başka bir geliri yok. Özellikle bizim bu sektör yabancıya, turiste bağımlı. Ancak şehire kimse gelmeyince iş de olmuyor."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şeker Pancarına rekor taban fiyatı Kayseri Şeker’den geldiÖnceki Haber

Şeker Pancarına rekor taban fiyatı Kayse...

Büyükşehir’den Balıkçılığa DestekSonraki Haber

Büyükşehir’den Balıkçılığa Destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar