Şekerbank

Kardeş İlçe İzmir Selçuk Antalya’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kardeş İlçe İzmir Selçuk Antalya’da
Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen yönetiminde yürütülen “Gelin Kardeş Olalım Projesi” kapsamında İl Müdürlüğünün kardeşi olan İzmir Selçuk Tarım ve Orman ilçesi heyeti günlük çalışma ziyaretinde bulundu.
Tofidass

Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen yönetiminde yürütülen “Gelin Kardeş Olalım Projesi” kapsamında İl Müdürlüğünün kardeşi olan İzmir Selçuk Tarım ve Orman ilçesi heyeti günlük çalışma ziyaretinde bulundu.

Selçuk Heyeti ilk gün İl Müdürü Mustafa Özen'i Makamında ziyaret etti. Proje kapsamında Selçuk ilçesinde Turunçgile ciddi zararlar veren unlu bite karşı başarıya ulaşan biyolojik mücadele ve yapılan çalışmalar değerlendirildi. Yapılacak yeni çalışmalar için fikir alışverişinde bulunuldu.

İl Müdürü Mustafa Özen ziyarette yaptığı açıklamada;  “Gelin Kardeş Olalım Projesi ile başlayan tecrübe aktarımı ve bilgi paylaşımlarının olumlu yansımaları yapılan uygulamalarda da kendini göstermeye başladı. Selçuk ilçemizde yaptığımız biyolojik mücadele ki siz Selçuk Heyeti olarak bunun canlı şahidisiniz. Keza Hakkari Çukurca’da yetiştirilmeye başlanan ve Irak gibi komşu ülkelerden yoğun olarak talep edilen Kültür Mantarı ve Konya Tuzlukçu’da kurulan deneme seralarında yetiştirilen ve yüksek verim elde edilen Domates gibi birçok olumlu örneği sıralayabiliriz. İl müdürlüğü olarak amacımız bu proje ile bazı ön yargıları kırmak ve Antalya ilimizde yapılan tarımsal faaliyetlerin kardeş ilçelerimizde de yapılmasına öncü olmaktır. Sizlere ilimizde yapacağınız çalışma ziyaretleri ile maksimum fayda sağlamanızı umuyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

Selçuk Heyeti Ziraat Odası Başkanını da ziyaret ettikten sonra (Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü) BATEM'i ziyaret etti. Selçuk'ta turunçgile ciddi zarar veren unlu bite karşı biyolojik mücadelede başarılı olan faydalı böcekleri yerinde gördü. Yapılan diğer çalışmalar hakkında uzmanlardan teknik bilgiler aldı.

Heyet ikinci günde BATEM'in Meyvecilik Bölümünü ziyaret etti. BATEM'in bahçelerinde yetişen #kamkat ve #avokado'nun tadına baktı. Deneme seralarını gezen Heyete BATEM uzmanları tarafından yapılan teknik çalışmalar anlatıldı ve heyetin soruları cevaplandırıldı. Ardından Aksu ilçemizde bulunan muz seralarını gezdi. Selçuk Heyeti örtü altı muz yetiştiriciliğini yerinde görme şansı buldu ve muz yetiştiriciliği hakkında teknik bilgiler aldı. Son olarak Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğini ziyaret eden Selçuk heyetini kabul eden Başkan Hakkı Bahar ile proje hakkında fikir alışverişinde bulunarak verimli bir toplantı gerçekleştirdi.

Heyet son gün ilk olarak Dünyanın en büyük örtüaltı (seracılık) tarım sektörü fuarı #Growtech’i gezerek Örtü altı tarımda gelinen en son teknkolojik gelişmeleri yerinde gördü. Daha sonra Selçuk Heyeti Korkuteli İlçemizde bulunan Kültür Mantar Üretim Tesisi ile Mantar yetiştiriciliğinin en önemli bileşenlerinden olan Kompost Üretim Tesislerini gezerek işletme sahibinden ve konunun uzmanlarından Mantar Yetiştiriciliği ile ilgili teknik bilgiler aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tokat Ziraat Odasından Başkan Akay’a TeşekkürÖnceki Haber

Tokat Ziraat Odasından Başkan Akay’a Teş...

Ülkemiz’de 19,8 Milyon Hektar Ormanlık Alan Tapusuna KavuştuSonraki Haber

Ülkemiz’de 19,8 Milyon Hektar Ormanlık A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar