Şekerbank

Kalecik’te erkenci elma hasadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kalecik’te erkenci elma hasadı
Tofidass

Ülkemizde elma hasadının en erken başladığı yerlerden biri olan Ankara’nın Kalecik ilçesinde hasat yoğunluğu başladı.

Tarımsal üretimin her aşamasında üreticinin yanında olan, çiftçinin hasat heyecanını paylaşan Tarım Kredi Kooperatifleri, ürün alım faaliyetlerini sürdürüyor. Kalecik’te erkenci elma hasadının başlamasıyla Tarım Kredi Kooperatifi Ortağı Ziraat Mühendisi Selim Tüysüz, hasadını yapacağı ürünlerin tüm tarımsal girdileri ve teknik desteğini ortağı olduğu kooperatiften aldığını belirtti. 200 dönüm alan üzerine, üstü file sistemiyle kapalı, tam bodur 40 bine yakın elma fidanı olduğunu belirten Tüysüz, bu yıl hasadın verimli ve kaliteli geçeceğini ifade etti.

Ağustos ayı ortasında başlanan elma hasadının Ekim ayına kadar devam edeceğini belirten Tüysüz, “3 yıldır Tarım Kredi Kooperatifine ortağım, sağ olsunlar ihtiyaçlarımızı sonuna kadar tedarik ediyorlar. Tarım Kredi Kooperatifleri bir telefon kadar yakınımızda, ürünlerimiz hazır olduğunda haber veriyoruz, gelip alıyorlar” dedi.

“Tercihimiz Tarım Kredi”

Tarım Kredinin verdiği hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve 10 yılı aşkın süredir çiftçilik yapan Tüysüz, “Bu sürede çalıştığım diğer firmalardan farklı olarak Tarım Kredi nakliye, kasa ve ulaşım gibi konularda bütün hizmetleri kendileri karşılıyorlar. Dolayısıyla bizim tercihimiz Tarım Kredi. Tarım Kredi ürünlerimizi değerlendirdiği için ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlk ürünler Kooperatif Market’te

Kalecik Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ziraat Mühendisi Selim Gümüş, ürünleri yerinde inceledikten sonra yaptığı açıklamada, “Selim bey, çiftçiliği bir meslek olarak görmüş kıymetli meslektaşlarımızdan birisidir. 3 senedir birlikte çalışıyoruz. Ürün girdilerini kooperatifimizden tedarik eder. Biz de tüm üreticilerimizde olduğu gibi ürünleri değerlendirme konusunda gayretlerimizi gösteriyoruz. Ürünler Tarım Kredi Kooperatif Marketleri vasıtasıyla değerlenmektedir. Hasat sonrası ilk ürünlerimizi market raflarında görmeye başlayacağız. Geçen sene Selim Beyin üretimini yaptığı 250 ton civarında ürünün alımını gerçekleştirdik. Bu sene de üretimini yapabildiği miktarın tamamına talebiz” dedi.

Son yıllarda hizmet ağını daha da genişleterek büyümeye devam eden Tarım Kredi, farklı gruplarda birçok tarımsal ürünü ortaklarından almaktadır. Alınan doğal ve kaliteli ürünler ise Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki Tarım Kredi Birlik A.Ş tarafından uluslararası standartlarda işlenerek aracısız şekilde tüketiciyle buluşturulmaktadır.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstilacı Aslan Balığını AvladılarÖnceki Haber

İstilacı Aslan Balığını Avladılar

Denizli Sarayköy’de Salkım Güvesi İle Biyoteknik Mücadele Projesi Kapsamında Tarla Günü DüzenlendiSonraki Haber

Denizli Sarayköy’de Salkım Güvesi İle Bi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar