Şekerbank

Kağıthane'de Kurban Alanları Denetlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kağıthane'de Kurban Alanları Denetlendi
Kağıthane Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban satış alanındaki denetimlerini artırdı. Halkın sağlıklı bir ortamda kurban alımı ve kesimini gerçekleştirebilmesi için denetimler, Kurban Bayramı süresince de devam edecek.
Tofidass

Sadabad Viyadüğü altında bulunan kurban kesim ve satış yerinin düzenlenmesi tamamlanarak hizmete açıldı. Ayrıca Hamidiye Mahallesi, Gürsel Mahallesi, Talatpaşa Mahallesi, Seyrantepe Mahallesi, Çağlayan Mahallesi ve Nurtepe Mahallesindeki pazar yerlerinde bayramın ilk gününden itibaren kurban kesimi yapılabilecek.

Kurban kesim yerlerine küpesiz, pasaportsuz hayvanlar sokulmuyor. Belge kontrolünü ise İlçe Tarım Müdürlüğü Ekipleri ve Kağıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Ekiplerince ortaklaşa yürütülüyor. Kurbanlıkların sağlık kontrollerine de en üst seviyede önem veren Kağıthane Belediyesi, bu konuda görevli olan veterinerlerle titizlikle çalışıyor.

Vatandaşların bayramı rahat bir şekilde yaşamaları için çalıştıklarını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, kurban satış ve kesim yerlerindeki çalışmaların tamamlandığını, vatandaşların bayram süresince karşılaşacakları sorunlara anında müdahale edebilecek bir ekibin hizmet vereceğini söyledi.

Kurbanlık Hayvan Alırken Dikkat

Kurbanlık hayvan alırken, hayvanların sağlıklı ve besili olmasına ayrıca gebe olmamasına dikkat çeken uzmanlar; kurbanlık hayvanlarda veteriner sağlık raporunun bulunmasını, aşı kaydının olmasını ve kulaklarının küpeli olması gerektiğini belirtiyor. Büyükbaş hayvanların pasaport kaydının ve küçükbaş hayvanların ise nakil belgesinin olması gerektiğini söyleyen uzmanlar ayrıca kurbanlık hayvanların erkek olanlarının tercih edilmesini ve sığırların iki yaşından küçük olmaması gerektiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmangazi Belediyesi Kurban Bayramı’na HazırÖnceki Haber

Osmangazi Belediyesi Kurban Bayramı’na H...

Tarım ve Gıda Fuarı Hazırlık Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Tarım ve Gıda Fuarı Hazırlık Toplantısı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar