Şekerbank

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı Sertifikaları Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı Sertifikaları Verildi
Tarım ve Orman Bakanlığı "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında yürütülen "Kuzular Kendi Kendine Değil “Islah” Edilerek Büyüsün " projesine katılan Şırnak’lı kadın çiftçilere sertifikaları verildi.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında yürütülen "Kuzular Kendi Kendine Değil" ve“Islah” Edilerek Büyüsün" projesine katılan Şırnak’lı kadın çiftçilere sertifikaları verildi.

Sertifika Törenine; Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Selman DEMİREL beraberinde İl Müdür Yardımcısı Hurşit ACAR, İdil İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman ALÇI, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Vekili Furkan Kutluhan KİRAZ, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Vekili Erdem DEMİR, teknik personeller ve kadın çiftçiler katıldı.  

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteğiyle, Tarım ve Orman İl Müdürü Demirel yaptığı açıklamada, “İl Müdürlüğümüz ve GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile birlikte yürüttüğümüz projeye Şırnak Merkez, İdil ve Kumçatı’dan on dört kadın çiftçimiz katıldı.

Eğitim programı teorik ve uygulamalı olarak GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tesislerinde gerçekleştirildi.

23 Eylül’de kadın çiftçilerimize yem bitkilerinin (Mürdümlük-Gap Mavisi ve Yem Bezelyesi-Gap Beyazı) ekimi uygulamalı olarak gösterilmiştir. 24-25 Eylül’de Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ile ilgili çeşitli konularda eğitim almışlardır. Yine 24 Eylül’de Diyarbakır Eğil İlçesinde bulunan Bozanbey Modern Hayvan Çiftliğine teknik gezi düzenlenmiş olup, kadın çiftçilerimizin anlatılan konuları birebir görmeleri sağlanmıştır.

Projemiz iki yıllık olup 2020 Aralık ayında sona erecektir. Eğitim ve Demonstrasyon çalışmalarımız 2020 yılında da devam edecek” dedi.

Düzenlenen törenle eğitim sonunda kadın çiftçilere almaya hak kazandıkları sertifikalar yanında proje kapsamında tulum ve çizme hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova’lı Üreticilere 102 Bin Lira Çatak Desteği ÖdendiÖnceki Haber

Yalova’lı Üreticilere 102 Bin Lira Çatak...

Turhal Şeker Fabrikasında 86. Kampanya Dönemi Sona ErdiSonraki Haber

Turhal Şeker Fabrikasında 86. Kampanya D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar